Θωμάς Δημητρίου: Θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας

Θωμάς Δημητρίου: Υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» ζητά από τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, να μας αναθέσουν με την ψήφο τους  τη διοίκηση του Δήμου.  Θέλουμε  να προβούμε στις κατάλληλες παρεμβάσεις και να εκτελέσουμε τα απαραίτητα έργα, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και των κοινοτήτων, έτσι ώστε να αρέσουν και στους νέους μας.                   Θέλουμε να κάνουμε καλύτερη  τη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.

 • Θα εργαστούμε για την αύξηση της πρωτογενούς  παραγωγής σε όλη την  έκταση του Δήμου και σε κάθε της μορφή. Θα κατευθύνουμε τους παραγωγούς ώστε μέσω των συνεταιρισμών να αξιοποιήσουν τα διάφορα προγράμματα στήριξης, να δημιουργήσουν εξειδικευμένες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης,   για να παράγουν με μικρότερο κόστος και να  διαθέτουν υπό ευνοϊκότερους όρους  και με προστεθειμένη αξία τα παραγόμενα προϊόντα τους. 
 •  Θα κινηθούμε  για την ολοκλήρωση του αναδασμού  στον κάμπο του Μαργαριτίου που θα συντελέσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.  Θα λειτουργήσουμε Γραφείο Τουρισμού στο Δήμο και τοπικά γραφεία για πληροφορίες και ενημέρωση  σε κάθε τουριστικό προορισμό.
 • Στα σχέδιά μας είναι να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας, με την υπογειοποίηση του καλωδιακού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με καλύτερο ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των πλατειών,  με την κατασκευή και πλακόστρωση πεζοδρομίων, με πεζοδρομήσεις οδών, με την αναβάθμιση των πλατειών και των παιδικών χαρών και την κατασκευή νέων.                                                             

Θα εργαστούμε για να αποκτήσει επιτέλους η Ηγουμενίτσα τον περιφερειακό της δρόμο.    Θα αποσύρουμε  από τους δρόμους τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, θα αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα με παρεμβάσεις στη στάθμευση, στη διπλοστάθμευση, στο παράνομο παρκάρισμα και την κυκλοφοριακή ροή.    Σε υπάρχοντες χώρους αλλά και άλλους που θα βρούμε, θα επιδιώξουμε την κατασκευή  νέων χώρων στάθμευσης.    Θα ρίξουμε το βάρος στην κατασκευή  νέων ποδηλατοδρόμων  ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκτυο εξ αυτών, για να μπορέσει ο δημότης να στραφεί στο ποδήλατο για τις μετακινήσεις και την άθλησή του.   Θα φροντίσουμε  για την ασφαλή  μετακίνηση των μαθητών, των  υπερηλίκων και των ΑμεΑ. 

Θα φροντίσουμε με αγάπη τα αδέσποτα ζώα και θα δημιουργήσουμε σύγχρονες  εγκαταστάσεις για τη διαμονή, τη σίτιση και την εποπτεία τους.

 • Προτεραιότητά μας  είναι να υπογραφούν επί τέλους και να εφαρμοστούν οι επεκτάσεις τόσο των σχεδίων πόλης όσο και των σχεδίων οικισμών.  Θα φροντίσουμε για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη διαπλάτυνση όπου αυτή απαιτείται.    Θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων με αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης, που να περιλαμβάνει το διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, την ανάκτηση μέρους αυτών και την ανακύκλωση.

Θα εξασφαλίσουμε την επάρκεια και την καλή ποιότητα του νερού για τις ανάγκες των δημοτών μας.

Θα εργαστούμε για την επέκτασή του δικτύου της αποχέτευσης  και στις κοινότητες Μαυρουδίου, Καστρίου , Αγίου Βλασίου και Παραποτάμου.

 • Προτεραιότητά μας είναι η ίδρυση νέων παιδικών σταθμών ώστε να καλύπτονται όλες οι αιτήσεις εγγραφών.    Θα διεκδικήσουμε κονδύλια για την  κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.                            
 • Οι αθλητικοί χώροι όλου του Δήμου θα βελτιωθούν, θα αναβαθμιστούν και θα αξιοποιηθούν για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών σε όλα τα αθλήματα.

           Σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε ανοιχτό θέατρο στο δασάκι της πόλης, με ταυτόχρονη ανάδειξη του ενετικού κάστρου και τη διευκόλυνσης της πρόσβασης σε αυτό.                                                                            

Ζητώ από τους συνδημότες και τις συνδημότισσες  να μας ψηφίσουν και να       αναδείξουν τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»ως την επόμενη Δημοτική Αρχή:

 • Γιατί πιστεύουμε στη νέα δομή του Συστήματος Υγείας που έχει στο κέντρο του το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και θα διεκδικήσουμε από τους αρμόδιους φορείς την περαιτέρω ανάπτυξή του, για ακόμα καλύτερη δημόσια υγεία στο Δήμο μας.
 • Γιατί πιστεύουμε στο νέο θεσμό της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και θα εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, για να  εφαρμοστεί και στο Δήμο μας,  όπως εφαρμόστηκε  σε άλλους πρωτοπόρους Δήμους.  
 • Γιατί θέλουμε στα σχολεία μας να διατίθενται καθημερινά γεύματα στους μαθητές και τις μαθήτριες και θα εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο.
 • Γιατί στο Δήμο μας είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός κλειστού κολυμβητηρίου και θα επαναφέρουμε αποφασιστικά προς τις αρχές το αίτημα για την κατασκευή του
 • Γιατί θέλουμε ο Δήμος να παράγει πολιτιστικά προϊόντα και όχι μόνο να καταναλώνει. Γιατί θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τις  ομάδες που ασχολούνται δημιουργικά  με τον πολιτισμό αλλά και τα αθλητικά σωματεία που προάγουν τον υγειή αθλητισμό.
 • Γιατί στον άξονα του προγράμματός μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.   Κανένας άστεγος δεν θα υπάρξει στην πόλη και τις κοινότητές μας, κανένας χωρίς τροφή, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό.  
 • Γιατί η εφαρμογή της απλής αναλογικής που εισάγει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό περιβάλλον στους Δήμους. Επιβάλλονται πλέον η συνεργασία, η συναίνεση και η σύγκλιση θέσεων προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις στα όργανα διοίκησης του Δήμου και είναι στην πολιτική αντίληψη της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», της δικής μας παράταξης,  το  συνεργατικό πνεύμα  και η επικοινωνία που τα νέα δεδομένα απαιτούν, ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος.
Αρέσει σε %d bloggers: