Θρίλερ στο Προεδρικό Μέγαρο: Παρακολουθούσαν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ένα απίστευτο θέμα έχει έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες από τις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα», «Τα Νέα» και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τις οποίες επί ένα μήνα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιδιαίτερου γραφείου της κυρίας Σακελλαροπούλου παρακολουθούνταν (παρανόμως) από την ιδιαιτέρα του προκατόχου της, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο κωδικός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κατερίνας Σακελλαροπούλου φαίνεται πως δεν αλλάχθηκε μετά την εκλογή της νέας Προέδρου κάτι που επέτρεψε σε συνεργάτη του πρώην Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλου, να έχει ακόμη πρόσβαση στα μηνύματα, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από λάθος της συνεργάτιδας του πρώην Προέδρου, η οποία έστειλε mail από το mail της Προεδρίας, στο οποίο κανονικά δεν μπορούσε να είχε πρόσβαση, σε φίλη της, επίσης πρώην υπάλληλο της Προεδρίας.

Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και μάλιστα το πειθαρχικό η υπάλληλος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ισχυρίστηκε ότι το έκανε καλή τη πίστει και προσωρινά, μέχρι να ξεκινήσει η αποστολή των εφημερίδων στον τ. Πρόεδρο.

Οι ισχυρισμοί της ωστόσο δεν έπεισαν κανέναν, διότι ελάμβανε μέτρα προφύλαξης ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί η πρόσβασή της στον λογαριασμό της Προεδρίας.

Το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, της επέβαλε την πειθαρχική ποινή του προστίμου της στέρησης αποδοχών 4 μηνών και στον πληροφορικάριο την ποινή της στέρησης αποδοχών 2 μηνών.

Το Πειθαρχικό καταλόγισε στην τέως γραμματέα ότι δεν προστάτεψε την ασφάλεια και το απόρρητο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς μετά την αποχώρηση του κ. Παυλόπουλου δεν άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης. Η ίδια αποποιήθηκε την ευθύνη αυτή, λέγοντας ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα του πληροφορικάριου, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι δεν του δόθηκε εντολή να αλλάξει τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό σύστημα και ότι από μόνος του δεν μπορούσε να λάβει πρωτοβουλία να κάνει κάτι τέτοιο.

πηγη dikaiologitika.gr /Με πληροφορίες από ΝΕΑ και Πρώτο Θέμα

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box