Θετικός στον κορονοϊό δάσκαλος στο 4ο δημοτικό Ηγουμενίτσας – ανακοίνωση του συλλόγου γονέων

Θετικός βρέθηκε στον κορονοϊό δάσκαλος του 4ου δημοτικού Ηγουμενίτσας. Στο 4ο δημοτικό βρέθηκαν θετικοί και γονείς μαθητών. Σε σχέση με τον δάσκαλο, μένει στα Ιωάννινα και ερχόταν καθημερινά στην Ηγουμενίτσα.

Το τμήμα που διδάσκει θα κλείσει για 14 μέρες. Στο σχολείο έγινε απολύμανση.

Μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στα social media:

EKTΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας όσον αφορά τα κρούσματα covid-19.Προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στην ημέρα πιθανόν θα υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, οπότε αυτά που σας αναφέρουμε ισχύουν τη στιγμή της παρούσας ανάρτησης.

Α) Στο 4ο δημοτικό ανιχνεύθηκε θετικός στον covid-19 ένας δάσκαλος.i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το τμήμα που δίδασκε θα κλείσει για 14 ημέρες.ii) Τα μαθήματα στο τμήμα αυτό θα γίνουν διαδικτυακά εφόσον η υγεία του δάσκαλου το επιτρέπει.iii) Οι υπόλοιποι δάσκαλοι δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ για covid-19 καθώς δεν θεωρούνται στενές επαφές και η συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο γινόταν τηρώντας όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλείας.

Β) Στο 4ο δημοτικό ανιχνευθήκαν θετικοί γονείς μαθητών.

i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ o μαθητής απουσιάζει από το τμήμα για 14 ημέρες.

ii) Το τμήμα θα κλείσει μόνο εφόσον ο μαθητής ανιχνευθεί θετικός στον covid-19.

Γ) Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε απολύμανση στο σχολείο.

Προφανώς, πέραν της τήρησης του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ πολλοί γονείς εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για το αν τα μέτρα αυτά είναι αρκετά ή θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω ιχνηλάτηση των δασκάλων, του προσωπικού του σχολείου καθώς και των μαθητών.

Ευελπιστούμε ότι στην διάρκεια της ημέρας θα έχουμε νεότερες πληροφορίες για τυχόν επιπλέον ενέργειες που θα γίνουν, τόσο από την διεύθυνση του σχολείου, όσο και από τους αρμόδιους φορείς της πόλης.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις,
καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας
τις αναρτήσεις της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε
για την ενημέρωση σας!

Holler Box