Θεσπρωτία: Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλιατών: Ράγιο – Σαγιάδα

Θεσπρωτία: Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλιατών: Ράγιο – Σαγιάδα
O Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με το τμήμα στίβου του Ηρακλή Φιλιατών, σας προσκαλεί και φέτος να συμμετάσχετε σε άλλη μια ξεχωριστή διαδρομή με το σύνθημα “Τρέξτε μαζί μας”, “Γνωρίζουμε καλύτερα τον τόπο μας, αρεντεύοντας στις διαδρομές του Μαραθωνίου”

Την Κυριακή 4/6/2017 και ώρα 10.15 π.μ. διεξάγεται «ο 2ος Μικρός Μαραθώνιος» του Δήμου, με αφετηρία τη Κοινότητα ΡΑΓΙΟΥ και τερματισμό το λιμάνι ΣΑΓΙΑΔΑΣ. Η χιλιομετρική απόσταση είναι 12,130 μέτρα μέσα από ένα ξεχωριστό τοπίο δίπλα από τον ποταμό Καλαμά, περνώντας τον κάμπο, το  Ασπροκκλήσι, την Σαγιάδα και καταλήγει στο λιμάνι της.
Δείτε περισσότερα παρακάτω στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Φιλιατών όπως και τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να λάβετε για τη συμμετοχή σας:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:

<<Σας ενημερώνουμε ότι υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλιατών και σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Φορείς της περιοχής μας αποφασίστηκε να διοργανωθεί & να διεξαχθεί ο 2ος Μικρός Μαραθώνιος (Μ.Μ. ), διαδρομής 12,130 μέτρων, που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Κοινότητας ΡΑΓΪΟΥ και θα καταλήξει στο Λιμάνι του Δ. Δ. ΣΑΓΙΑΔΑΣ στις 04/06/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:15 π. μ.
Χάρτης της κούρσας του αγώνα:
Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω Μαραθώνιο να δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια υπάλληλο κ. Σταματία Σιούτη στο τηλέφωνο ( 26643 60108 ) από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 08:00 π. μ. έως 14:00 μ. μ. ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στα κάτωθι email: katsarispetros@gmail.com info@thesprotiaball.grefoula_georgiou@hotmail.com . Στο Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι με την ευθύνη των γονιών τους. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στην Κοινότητα ΡΑΓΪΟΥ το αργότερο στις 09:45 π. μ. στην προαναφερόμενη ημερομηνία.>>

ΧΟΡΗΓΟΙ: Οι χορηγοί που επιθυμούν να διαφημιστούν στην αφίσα, μπάνερ του αγώνα και βίντεο της κάλυψης θα πρέπει να επικοινωνήσουν ως και στις 22/05/2017.

Ο αγώνας θα καλυφθεί από το thesprotiaball σε συνεργασία με το Sky is the Limit – Κατσιμπόκης Δημήτρης και Κώστας Τσέκας Astrophotography.

Πως θα έρθετε στο χώρο εκκίνησης για όσους θα μετακινηθούν από εκτός Θεσπρωτίας:
Μέσω της Εγνατίας οδού καταλήγετε στην Ηγουμενίτσα. Επίσης από τη Κέρκυρα στο Λιμάνι της πόλης. Με το αυτοκίνητο η απόσταση ως το Ράγιο είναι 9,7 Κλμ. Προσπερνάτε την Νέα Σελεύκεια δυτικά και συνεχίζετε στον επαρχιακό δρόμο προς Σαγιάδα. Το Ράγιο θα είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε, όπως βλέπετε και στο παρακάτω χάρτη.

Κανονισμός διεξαγωγής του αγώνα:

– ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017.

– ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15 στην κεντρική  πλατεία ΡΑΓΙΟΥ  και  ο τερματισμός θα είναι στο Λιμάνι ΣΑΓΙΑΔΑΣ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρεθούν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης.

– ΕΠΙΣΤΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Η επιστροφή των αθλητών από το Λιμάνι της ΣΑΓΙΑΔΑΣ προς ΡΑΓΙΟ θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.

– ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:   Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στην κεντρική  πλατεία ΡΑΓΙΟΥ  και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής νωρίτερα στις 9.45π.μ

– ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Ελεύθερη συμμετοχή για όλους.  Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

–  ΕΓΓΡΑΦΕΣ :   Οι εγγραφές στον αγώνα ξεκινούν από σήμερα και λήγουν στις 02 Ιουνίου του 2017.   Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο μέσω της διαδικασίας εγγραφής στο τηλέφωνο 2664360108 και στις μεθόδους που μπορείτε να δείτε παραπάνω.

– ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο ΡΑΓΙΟΥ – ΣΑΓΙΑΔΑΣ  

– ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ:  Η χρονομέτρηση σταματά, 2:15 ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα.        ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :  Στον αγώνα θα υπάρξουν οι κατηγορίες:    α) Γενική κατηγορία Ανδρών    και        β) Γενική κατηγορία Γυναικών.

–   ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ:    Θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες  των δύο προαναφερμένων κατηγοριών.     Αναμνηστικό  μετάλλιο μπλουζάκι  και νερό θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό τους. 

–  ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα γίνει από υπεύθυνο χρονομέτρη με βάση τον αριθμό συμμετοχής. Γι ΄αυτό επισημαίνουμε στους αθλητές να τοποθετήσουν τον αριθμό συμμετοχής τους σε ορατό σημείο.

–  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Ο αγώνας θα έχει  2 σταθμούς τροφοδοσίας. Ο πρώτος θα είναι στο 3ο χλμ. όπου θα δίνεται νερό και ο δεύτερος στο 7ο χλμ. όπου θα δίνεται νερό και ισοτονικό.

–  ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:  Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής έχει αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο σημείο ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμός. 

–  ΑΣΦΑΛΕΙΑ:  Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα  προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού. 

– ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ:  Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

–  ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:  Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε είδους, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αίτηση συμμετοχής σημαίνει αναγνώριση ευθύνης και ανάληψη των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν, για τους αθλητές και αθλήτριες στον εν λόγω αγώνα. Επίσης οι διοργανωτές απαλλάσσονται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κ τ λ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες  δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box