Θεσπίζεται ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους των Επιτροπών

Ρύθμιση σχετικά με τις επιτροπές που ασχολούνται με την πανδημία έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με την τροπολογία που αφορούσε τα κέντρα εμβολιασμού και την εντατικοποίηση της διαδικασίας.

Σ’ αυτήν θεσπίζει ακαταδίωκτο για τα μέλη των εξής επιτροπών: Εθνικής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η τροπολογία αναφέρει συγκεκριμένα: «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω Επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

πηγη dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box