Θεοχάρης: Κανένα τεστ και καμία καραντίνα για τους τουρίστες στην Ελλάδα

“Η σημασία του τουρισμού είναι δεδομένη. Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτό που δεν φαίνεται είναι πως ο τουρισμός στηρίζεται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις” τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο ίδιος στόχος είναι η «απελευθέρωση» των επισκεπτών. 

«Απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα

΄’Οπως εξήγησε  «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ. Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών.

 Το χρονοδιάγραμμα:

Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting
Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία
Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύμματα

Σημειώνεται ότι ο κ.Θεοχάρης, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Τα μέτρα για τον τουρισμό στα οποία αναφέρθηκε και ο Μητσοτάκης

Στον τρόπο επανεκκίνησης του τουρισμού στην επόμενη φάση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε  και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας πως υπάρχει στο σχέδιο της Κυβέρνησης ειδική αναφορά στον τουρισμό.

 Όπως ανέφερε, η τουριστική περίοδος ξεκινά 15 Ιουνίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, όμως, στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, «που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

«Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας. Ας αντικρίσουμε, όμως, με θάρρος την πραγματικότητα: Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος», συμπλήρωσε.

dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: