Θεατρική συνάντηση της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Θεατρική συνάντηση της  Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα, την πόλη όπου άφησε την τελευταία του  πνοή ο αγαπημένος της ποιητής Κώστας Καρυωτάκης “επιστρέφει” η Μαρία Πολυδούρη μέσα από ένα ευαίσθητο και συνάμα   επιβλητικό έργο της ποιήτριας και συγγραφέως Βιβής Κοψιδά-Βρεττού.

Η παράσταση “Μαρία Πολυδούρη” θα παρουσιαστεί

την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ώρα 8.30 το βράδυ  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας υπό την σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Νικολαϊδη   με κεντρικά πρόσωπα την Φωτεινή Φιλοσόφου (στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη)και του Νίκου Γιαννακά (στο ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη).

Οπως τονίζει η  συγγραφέας η παράσταση  «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ»,δεν αποτελεί απλών απλώς  μια θεατρική μετάπλαση της ζωής και της εποχής της Μαρίας Πολυδούρη, για την τραγική περιπέτεια του ανολοκλήρωτου έρωτα δύο μεγάλων ποιητών του μεσοπολέμου, της Μαρίας Πολυδούρη (1902-1930) και του Κώστα Καρυωτάκη (1896-1928). Δεν πρόκειται επίσης για μια μεταποιημένη, ελεύθερη σύλληψη, που προσφέρει το υλικό της ολιγόχρονης συνοδοιπορίας τους στη ζωή και στην ποίηση”.

Η Μαρία Πολυδούρη έχει  τον ρόλο του πρωταγωνιστή  και όπως αναφέρει η κ.Κοψιδά στόχος του έργου της ήταν να χαρτογραφήσει  τους εσωτερικούς κραδασμούς της σκέψης και της ψυχής της ποιήτριας και τελικά  να την παρουσιάσει όπως ήταν.

Πρωτοποριακή , αδούλωτη , βαθιά   ευαίσθητη και συνάμα απόλυτα ευαισθητοποιημένη   για έναν κόσμο που αποδείχτηκε πολύ μικρός για εκείνη….

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box