Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για τις εκλογές

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες, που έκαναν το βήμα πανελλαδικά αλλά και στη Θεσπρωτία να ψηφίσουν το ΚΚΕ. 

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Συγχαίρουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή τη μάχη.

Το ΚΚΕ μετράει σημαντική άνοδο τόσο Πανελλαδικά όσο και στην Θεσπρωτία. Πανελλαδικά μετράει αύξηση σε ψήφους κατά 126.174 δηλαδή άνοδο κατά 42,11%. Στον Νομό Θεσπρωτίας μετράμε 510 ψήφους παρά πάνω, δηλαδή αύξηση κατά  44,8%.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Είναι καρπός της πείρας των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, που πήραν μέρος μαζί με τους κομμουνιστές σε σημαντικές μάχες και αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην Θεσπρωτία. Είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα πρωτοστάτησε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου.

Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής, ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό.

Ο συσχετισμός μεταξύ των βασικών αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Σημαντικός παράγοντας της συντηρητικοποίησης ανθρώπων αποτέλεσαν τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης που παρά τις διαφορές τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές. Σε βασικές κατευθύνσεις αυτά, ταυτίστηκαν με την πολιτική της ΝΔ και ψήφισαν νομοσχέδιά της. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ. Σ΄ αυτό συνέβαλλαν και οι ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ.

Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούριο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Αφορά την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης και ως τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και τον λαό.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει και αυτή τη μάχη. Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «`Η δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της νέας κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που εξέλεξε και θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα των εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.

Για αυτό από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ. Να αχρηστεύσουμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ τον αρνητικό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές.

Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο κομμάτι εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί. Ωστόσο, θεωρούμε ότι σήμερα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να πείσουμε.

Καλούμε όσους ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ ,και επέλεξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα ,να ενισχύσουν τώρα το ΚΚΕ. Γιατί τώρα μπορούν να δουν καλύτερα, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 23/5/2023

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ