Η συνομιλία του δικηγόρου Λύτρα με την Πισπιρίγκου πριν παραιτηθεί

Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου με ανακοίνωση του δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας.

Πριν την ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε ότι είναι η δολοφόνος λέγοντας του  «Είμαι αθώα, δεν έχω κάνει τίποτα», και ο δικηγόρος της επισήμανε : «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Σε αυτήν την ερώτηση η κατηγορούμενη δεν απάντησε.

Μετά ο δικηγόρος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας»