Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση ξανά πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ- ΜΕΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η κυρία Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη, εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στην Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. 

 Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε  ο κ.  Μάριος- Γρηγόριος Τσίρκας  (από την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών) και Γραμματέας η κα Μαρία- Τατιάνα Καράλη (από την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ».

Το νέο Προεδρείο συνεχάρησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Μπραίμη- Μπότση σε σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους για την εκλογή της, υπογραμμίζοντας – μεταξύ άλλων- ότι σταθερή της επιδίωξη θα είναι η σύνθεση των θέσεων και των απόψεων που θα διατυπώνονται. «Ζητώ τη βοήθεια όλων με την ιδιότητα που φέρει ο καθένας, ώστε να αποτελέσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, λίκνο της δημοκρατίας, αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό, απρεπείς συμπεριφορές και να διακρινόμαστε για το  ήθος και την ευπρέπεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί. 

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου) εκλέχτηκαν οι:

1. Κατέρης Ιωάννης

2. Κίτσιος Κωνσταντίνος

3. Σιαράβας Κωνσταντίνος

4. Ψαθάς Βασίλειος

5. Γαϊτανίδης Πρόδρομος

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι:

1. Στέφος Ιωάννης

2. Ζούμπας Στέφανος

3. Πρέντζας Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου):

1.  Γκογκάκη Μαργαρίτα

2. Γκαμπρέλας Δημήτριος

3. Αρλέτου Αικατερίνη

4. Βλέτσας Βασίλειος

5. Μητροκώστα Παναγιώτα

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι:

1. Δημητριάδης Σάββας

2. Ζέκα -Πάσχου Κωνσταντίνα

3. Λιούρης Θεοχάρης 

Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβούλου

Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Βασίλειος Βλέτσας (της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου), υπέρ του οποίου εκδόθηκε την Παρασκευή, μετά από επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης,   απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ο κ. Βλέτσας καταλαμβάνει την θέση του κ. Θεόφιλου Γιουγλή. 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΡΑΊΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

Kύριε Περιφερειάρχη, 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη, που με την τιμητική του πρόταση,  ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και  για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Να ευχαριστήσω τους Περιφερειακούς Συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους δεν με ψήφισαν. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η επανεκλογή μου, μου δημιουργεί τεράστια ευθύνη και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των περιφερειακών συμβούλων. 

Θέλω να  συγχαρώ τους παλιούς συναδέλφους για την επανεκλογή τους και τους  νέους για την εκλογή τους. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη αποφάσεων κρίνει το μέλλον της περιφέρειας σε αρκετά  πεδία.

Ακόμη και αν έχουμε διαφορετική αφετηρία και ενδεχομένως διαφορετική προσέγγιση και ιεράρχηση μπορούμε όλοι μας να αποτελέσουμε συνιστώσεις στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου. 

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα, όλοι θέλουμε να επιλυθούν, όλοι μας επιδιώκουμε να αναπτυχθεί η Περιφέρειά μας. Για αυτό και κανείς δεν περισσεύει. 

Έχοντας καταστήσει σαφές κατά την προηγούμενη  θητεία μου ως Προέδρου το σεβασμό στις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, ζητώ τη βοήθεια όλων με την ιδιότητα που φέρει ο καθένας  ώστε να αποτελέσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, λίκνο της δημοκρατίας, αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό,  σε απρεπείς συμπεριφορές και να διακρινόμαστε για το ήθος και την ευπρέπεια. 

 Σταθερή μου επιδίωξη θα είναι  η ΣΥΝΘΕΣΗ των θέσεων και των απόψεων,   να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ικανοποίηση του οράματος όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Σας καλώ να λειτουργήσουμε συναινετικά,  σεβόμενοι τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,  η  τήρηση του οποίου θα είναι απαρέγκλιτος κανόνας για όλους μας. 

Τα δικαιώματα τόσο των πολιτικών παρατάξεων, όσο και του  κάθε Σύμβουλου θα γίνονται απόλυτα σεβαστά και θα παρασχεθεί  κάθε δυνατότητα για των ακώλυτη άσκησή τους. 

Για να είναι δε αποδοτικός ο δημοκρατικός διάλογος,  καλό θα είναι να είμαστε σαφείς συγκεκριμένοι για να μη γίνονται άσκοπες, αέναες πολιτικές συζητήσεις. Η θεματολογία θα αναδιαμορφώνεται από το προεδρείο και θα λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των παρατάξεων. 

Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες  με τη βοήθεια και των χωρικών αντιπεριφερειαρχών θα επιδιώξουμε και αποκεντρωμένα περιφερειακά συμβούλια στις Π.Ε..

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν δουλειά με αλληλοσεβασμό και δικαιοσύνη.

Ας ευχηθούμε με τη συνετή και εμπνευσμένη παρουσία μας το 2024 να γεμίσει «ΦΩΣ»,  να διευρυνθούν οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» και με «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» και των πολιτικών η Ήπειρος να γίνει «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ- ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». 

Με προσήλωση δε στον τόπο και τον άνθρωπο το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» να οδηγηθεί στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, της Άρτας της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.   

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Καλή θητεία, με  Υγεία, έμπνευση, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα.