Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα διυλιστήρια.  

“Είμαστε σε μια θέση κλειδί, ο άνεμος έχει μεγαλώσει, τα ελικόπτερα που κάνουν τις ρίψεις τους κάνουν ένα πραγματικό άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό, ευτυχώς είναι κοντά στον Σαρωνικό, σε μία απόσταση 500 μέτρων. και διευκολύνεται το έργο. Οι επίγειες δυνάμεις -σε αυτή την φάση- είναι ανίσχυρες γιατί ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός.

Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1.000 μέτρα από τα διυλιστήρια της Motor Oil. Εκεί θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεση της φωτιάς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, ενώ η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου δεν έχει ελεγχθεί ακόμη, ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 Όπως είπε για την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στα Δερβενοχώρια, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Νέα Ζωή κάηκαν σπίτια