Η πυρόπληκτη Β. Εύβοια δοκιμάζεται ξανά: «Ζούμε εικόνες βιβλικής καταστροφής»

Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας ‘Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραλιακό μέτωπο στην Αχλαδιά έχει πάθει τεράστια καταστροφή όπως επίσης και στην Αγία Άννα ενώ οι κάτοικοι της Κοτσικιάς είδαν τον εξοπλισμό των καταστημάτων και των σπιτιών τους να βρίσκονται στην παραλία.

«Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία ‘Αννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, κ.Τσαπουρνίωτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά «Ζούμε εικόνες βιβλικής καταστροφής», ενώ τόνισε πως «Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και ανεπανάληπτη»

 Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος κ.Σοπελίτης είπε «Η κατάσταση είναι δραματική, η θάλασσα και το ποτάμι έχουν γίνει ένα» και μιλώντας για τα αντιπλημμυρικά έργα δήλωσε πως και να είχαν γίνει, η έκταση της καταστροφής είναι τοσο μεγάλη που η κατάσταση θα ήταν εξίσου κακή. Ακόμη ο κ. Σκοπελίτης αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 4 εγκλωβισμένους οι οποίοι ανέμεναν τα σωστικά συνεργεία.

Τέτοιου είδους καταστροφή δεν έχει υποστεί ξανά η περιοχή δηλώνουν κάτοικοι στο evima.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταστραφήκαμε για ακόμη μία φορά. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες και θα το παλέψουμε για την επόμενη μέρα. Θέλουμε την πολιτεία να ακουμπήσει επάνω μας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θέλουμε βοήθεια», σημείωσαν.

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία κατοίκου στο Open, η οποία δήλωσε απηυδισμένη: «Αφού πέρασε η φωτιά και δεν καήκαμε, παραλίγο να πνιγούμε»

πηγη real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box