Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το “1ο Θεσπρωτών αντάμωμα”

Η ΠΕ Θεσπρωτίας για το “1ο Θεσπρωτών αντάμωμα”
Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους Θεσπρωτών πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου το «1ο Θεσπρωτών Αντάμωμα» (δείτε εδώ χαρακτηριστικά αποσπάματα), στο χώρο του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.
Μία εκδήλωση που σχεδιάστηκε ώστε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε ένα Δήμο της Θεσπρωτίας με αρχή τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σε μία εκδήλωση με Πανθεσπρωτική συμμετοχή Πολιτιστικών συλλόγων, Χορευτικών σχημάτων και Χορωδιών, ταξιδέψαμε όλοι μαζί στον υπέροχο κόσμο της λαϊκής μας παράδοσης και των δημοτικών μας τραγουδιών. Οι παραδοσιακοί μουσικοί και τραγουδιστές που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μαζί με τους συλλόγους και το αποτέλεσμα ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Η παρουσία αλλά και η συμβολή τόσων πολλών συμπολιτών μας στα δρώμενα της εκδήλωσης μας δίνει τη σιγουριά ότι το «Θεσπρωτών Αντάμωμα» θα εξελιχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη Θεσπρωτία που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο το έργο των πολιτιστικών μας φορέων, τη μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας μας και την διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες και στις δράσεις που προάγουν την παράδοσή μας και προσπαθεί μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να αναδείξει και να προβάλει τον κόπο , τη δουλειά και το μεράκι όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα της Θεσπρωτικής νεολαίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της μεγάλης αυτής εκδήλωσης,
Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Χορευτικά Τμήματά τους: Κεραμίτσας, Νέας Σελεύκειας, Παραποτάμου, Πέρδικας, Πλαταριάς, «Ρένας Κώτσιου», Φιλιατών, Βλάχων Θεσπρωτίας, Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, Γραικοχωρίου, Φιλοπρόοδο όμιλο Ηγουμενίτσας και Φιλοπρόοδο όμιλο Παραμυθιάς.
Τις Χορωδίες: Βυζαντινή Χορωδία Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, Σαρακατσαναίων και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρένα Κώτσιου»
Τους Μουσικούς: Μάκη Μποροδήμο, Σκεύη Βασίλειο, Σιτούνη Βασίλειο και Φερεντίνο Γρηγόριο (Κλαρίνο), Καραμπίνα Θωμά (Λαούτο), Τζόκα Λάμπρο (Βιολί) Τζώρτζη Δαμιανό (Κιθάρα), Λώλη Χρήστος, Χαραλάμπους Ιωάννη και Τζώρτζη Ιωάννη (Ντέφι) και τους Τραγουδιστές: Καπρινιώτη Μιχάλη, Πανταζή Κώστα, Σακαβίτση Σωτήρη, Τράσια Φώτη, Βασιλείου Αθανάσιο και Μπάκα Χρήστο.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για άλλη μια φορά τους χορηγούς της εκδήλωσης: ΟΛΗΓ Α.Ε., EUROLINE – Μπακολιάς Σταύρος, Θωμάζος Σάββας, ΘΕΟΧΑΝ ΑΕ, Κ. Χανδρινός και Υιοί ΟΕ, Παπαδόπουλοι Αφοί ΟΕ.
Τέλος, ευχαριστούμε στους τρείς Δήμους της Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου για την υποστήριξη τους καθώς επίσης και τον τηλεοπτικό σταθμό ART TV και το «ΟΛΟ ΔΥΤΙΚΑ» για την τηλεοπτική κάλυψη.

«Καλό αντάμωμα του χρόνου…»

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box