Η Λευκωσία δεν θα μείνει αδρανής στις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου (video)

Η Λευκωσία δεν θα μείνει αδρανής, διαμηνύει δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου με αφορμή τις νέες προκλήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk είπε πως η χώρα του σχεδιάζει να ανοίξει την Αμμόχωστο. Είπε ακόμη ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο κανείς δε μπορεί να μάς εμποδίσει» σημειώνοντας ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της των Τ/κ μέχρι τέλους». Πρόσθεσε ότι «μια συμφωνία χωρίς την Τουρκία στη Μεσόγειο θα κοστίσει πολύ ακριβά».

Η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Βαρώσια και τόνισε ότι δεν θα παραμείνει αδρανής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και ότι αυτές «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τους κύριους στόχους της Τουρκίας».

«Από τη μια την παρεμπόδιση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και τον τερματισμό της κατοχής και από την άλλη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Α.Ο.Ζ. με σκοπό το σφετερισμό πολύ μεγάλου μέρους των φυσικών πόρων της Κύπρου, αλλά και καθαρά επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Αμμοχώστου», αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα αξιοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Ιωάννης Δασκαλάκης
Αρέσει σε %d bloggers: