Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις σχολικές μονάδες του Καναλακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ.

Στις 25/09/2020, πραγματοποιήθηκε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας. Ως Λαϊκή Συσπείρωση ρωτήσαμε τη Δημοτική Αρχή, δια του Δημάρχου, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις σχολικές μονάδες του Καναλακίου.

Από τις απαντήσεις που λάβαμε διαπιστώσαμε το εξής πρωτόγνωρο: Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας , άρθρο 49 , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για έσχατη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος (το λεγόμενο ανεύθυνο του ΠτΔ). Στη μοίρα του Προέδρου της Δημοκρατίας τοποθετεί και η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας τον εαυτό της σχετικά με τα σχολεία.

Ευθύνονται όλοι οι άλλοι, εκτός από την ίδια.

Αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια διαμαρτυρία, που να καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων. Το ίδιο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή. Τι κι αν τα σχολεία ανήκουν στον Δήμο, σύμφωνα με την υπ.αριθ. ΣΤ/13/22-12-1993 ΚΥΑ (ΦΕΚ 40/94 ΤΕΥΧΟΣ Β΄). Τι κι αν το πρόβλημα αφορά τους Δημότες της Δ.Ε. Φαναρίου.Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι φταίει το “κακό το ριζικό μας” και το τέρας της γραφειοκρατίας του Δημοσίου. Γι αυτό και ξεπουλάει, με περίσσια άνεση, αρμοδιότητες του Δήμου στους ιδιώτες, όπως καθαριότητα, ανακύκλωση, πολιτισμό (φιλαρμονική), δημοτικές εκτάσεις (Κλιμάτι – πρώην κατασκήνωση ΤΥΠΕΤ) κλπ.

Ίσως η Δημοτική Αρχή να σκέπτεται ότι και τα σχολεία θα πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες και γι’ αυτό δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος, αλλά “καρτερά από τους θεούς βοήθεια”. Ούτε καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων, όταν κι αν κι αυτοί αποφασίσουν να πράξουν τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία, που κι αυτοί με την σειρά τους ευαγγελίζονται μια κοινωνία που τα πάντα θα είναι ξεπουλημένα στους κεφαλαιοκράτες.

“Αυτοί που σας κλέψαν το βιβλίο, που ήταν τυλιγμένο στις φασκιές σας, σας μέμφονται που εμείνατ’ αγράμματοι” γράφει ο Μπρεχτ. Ας πάψουμε να είμαστε υπόλογοι επειδή ζητάμε τα αυτονόητα κι ας σταματήσουμε να τους αφήνουμε να μας κλέβουν το μέλλον.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box