Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Λαϊκή Συσπείρωση για ανακοίνωση του ΟΛΗΓ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ                                            

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΟΛΗΓ Α.Ε. https://olig.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-2/ (εταιρικές ανακοινώσεις)

«Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη χερσαία ζώνη των Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Τερματικός Σταθμός 2 ή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση olig@olig.gr»

Όπως είναι γνωστό το πλειοψηφικό πακέτο της ΟΛΗΓ Α.Ε πωλείται. Ήδη έχουν προκριθεί 7 υποψήφιοι αγοραστές και η προθεσμία τελικών προσφορών ήταν η 29η Νοεμβρίου. Έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι θα υπάρξει μία αναβολή, για προηγηθεί η «παραχώρηση» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Από επίσημα χείλη όμως έχει ανακοινωθεί ότι μέσα στο 2022 η ΟΛΗΓ Α.Ε. θα λειτουργεί με νέο ιδιοκτήτη. 

Επίσης είναι γνωστό ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί ποιο κομμάτι της «χερσαίος ζώνης» θα παραχωρηθεί στον στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Άρα προκύπτουν τα ερωτήματα:

  1.  Σε ποια χερσαία ζώνη αναφέρεται η ανακοίνωση της ΟΛΗΓ Α.Ε.;
  2.  Ποιος θα εισπράττει τα ενοίκια για το 2022; Ο νέος ιδιοκτήτης η ο δήμος;
  3. Δεν αποτελεί η ενέργεια αυτή πρόκριμα για παραχώρηση αυτών των χώρων μαζί με την ΟΛΗ Α.Ε.;
  4. Ποιος επιχειρηματίας θα δεχθεί να αποκλειστούν από το πακέτο της πώλησης αποδεδειγμένα πλέον κερδοφόροι χώροι, πολύ περισσότερο που αυτοί περιλαμβάνονται στους όρους δημοπράτησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.;
  5. Η κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ γιατί καθυστερούν ξεκαθαρίζουν τα της «χερσαίας ζώνης»; Τι πάει στον δήμο και τι πάει στους ιδιώτες;
  6.  Η Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας  πόσο καιρό ακόμα περιμένει καρτερικά τις αποφάσεις της την κυβέρνησης; Γιατί δεν αντιδρά; Γιατί δεν διεκδικεί το παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Η Λ.Σ. άλλη μια φορά θα επισημάνουμε ότι η χρήση του λιμανιού καθορίζει και την χρήση της «χερσαίας ζώνης». Τα όποια προβλήματα  εμφανίζονται οφείλονται στην προωθούμενη «παραχώρηση» του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε δεν γίνεται να υπηρετεί ταυτόχρονα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και τα λαϊκά συμφέροντα.

Για αυτό  αγωνιζόμαστε για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία του λαού. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τον λαό σε αγώνα.

 Γιατί  μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.   

Ηγουμενίτσα 25/11/2021

Για την Λαϊκή συσπείρωση 

Δώρης Δήμας