Η Λάκκα Σουλίου βλέπει Εγνατία!

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του δρόμου Ζωτικού- Μπεστιάς, τμήμα του οδικού άξονα που ενώνει τη Λάκκα Σουλίου με την Τύρια και την Εγνατία Οδό, ήρθε ένα ακόμη καλό νέο! Κι αυτό δεν είναι άλλο από την έγκριση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τη Γέφυρα Μπακόλα, τα όρια δηλαδή των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Η μελέτη για την επέκταση του οδικού άξονα είναι ώριμη από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι απαιτούμενες πιστώσεις εγκρίθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι η συνολική χρηματοδότηση θα φτάσει στα 19,2 εκατομμύρια ευρώ!

Την απόφαση για την χρηματοδότηση υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και την σχετική ανακοίνωση έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η οδική σύνδεση Τύριας Λάκκας Σουλίου πέρασε από πολλές δυσκολίες φαίνεται όμως ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ολοκλήρωσή της ενώ η χρηματοδότηση για το τμήμα Μπεστιά- Γέφυρα Μπακόλα αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα ώστε ο δρόμος να συνδέσει και την Πρέβεζα.

πηγή epiruspost.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: