Η κυβέρνηση επαναφέρει τον επιδημιολογικό χάρτη ένα μήνα αφού τον είχε «ακυρώσει»

Ήταν 6 Οκτωβρίου, ούτε δηλαδή ένα μήνα πριν, όταν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι «ακύρωσαν» στην ουσία τον επιδημιολογικό χάρτη και τη σύνδεση που είχε με μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπως τα mini lockdown. Σε εκείνη την συνέντευξη Τύπου, είχε ανακοινωθεί πως «Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων».

Σήμερα, 1 Νοεμβρίου η κ. καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι τα όποια μέτρα ανακοινωθούν θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Συνεπώς, οι «κόκκινες» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη θα συνοδεύονται με μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Επιδημιολογικός χάρτης

Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερες περιοχές εντάσσονται στο «κόκκινο». Στο τέταρτο επίπεδο «κόκκινο» του πολύ αυξημένου κινδύνου αναβαθμίστηκαν: η Αρκαδία, η Αχαΐα, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος και τα Ιωάννινα, ενώ σε όλες οι υπόλοιπες επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές της βόρειας Ελλάδας δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box