Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Ήπειρο: Διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων – Η Παραμυθιά πρώτη σε βροχή

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες στα Ιωάννινα – Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης – Πολύ υψηλά ύψη βροχής σε  Παραμυθιά και Τσεπέλοβο

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων λίγο πριν τις εννέα το βράδυ. Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Στην Θεσπρωτία είχαμε πτώσεις δέντρων, και διακοπή ρεύματος η οποία αποκαταστάθηκε στο μεγάλο μέρος της χθες το βράδυ. Στο μόνο σημείο που η αποκατάσταση έγινε σήμερα πρωινές ώρες ήταν μερικά χωριά του δήμου Σουλίου καθώς οι κεραυνοί είχαν πλήξει κολόνα της ΔΕΗ. Εντωμεταξύ για άλλη μια φορά οι μέγιστες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Παραμυθιά

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι στις οκτώ το βράδυ καταγράφηκαν στην Παραμυθιά -122 χιλιοστά- και στο Τσεπέλοβο -100 χιλιοστά.

Rains_Nov_7_2000

Στον πίνακα με τα στοιχεία από όλη την χώρα ακολουθούν τα Δερβίζιανα, η Βωβούσα, η Δωδώνη, η Ζίτσα, το Τρίστενο και η Ελεούσα.

Το μέτωπο είχε δώσει έως τις 16:00 12.000 κεραυνούς, 4.000 εκ των οποίων εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή 08/11, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Πηγή protothema.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: