Η θέση του επιμελητηρίου Πρέβεζας για την αύξηση των μισθών

Θετική εξέλιξη κρίνουμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, μετά από δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων. Όμως για να υλοποιηθεί, χωρίς να επιφέρει επιπλέον επιβάρυνση στις επιχειρήσεις που στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας δεκαετής κρίσης, απαιτείται η μείωση του εργοδοτικού κόστους.

Αναμφίβολα ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων έπρεπε να βελτιωθεί, ωστόσο η αύξησή του κατά 11% όπως ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός, δημιουργεί προβληματισμό ειδικά στους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες, για το πώς θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Και αυτό γιατί καλούνται να καταβάλουν αυξήσεις από το ήδη περιορισμένο πορτοφόλι που διαθέτουν, το οποίο στερείται τραπεζικής χρηματοδότησης, επιβαρύνεται με εξοντωτική φορολόγηση, αυξημένα εργοδοτικά κόστη και ασφαλιστικές εισφορές. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μεταβάλλει και µια σειρά από επιδόµατα και αµοιβές, διαμορφώνοντας νέο τοπίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τοµέα.

Πάγια είναι η θέση μας και παραμένει πως για τη βελτίωση των οικονομικού κλίματος, που αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα του επιχειρηματία και του εργαζόμενου, απαιτούνται δομικές αλλαγές στη φορολογία και στις εισφορές που συνδέονται με την εργασία καθώς και η προσπάθεια προσέλκυσης  νέων επενδύσεων.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box