Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την απεργία της Δευτέρας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11/10/21
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σ.Ε.Π.Ε. – Ε.Λ.Μ.Ε.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
Ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ .

Συνάδελφοι, με μπαράζ αγωγών και δικαστικών αποφάσεων fast track, η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να «σκουπίσουν το δρόμο» μπροστά στην εκδίκαση της έφεσης για την απεργία – αποχή της ΔΟΕ- ΟΛΜΕ, που εκδικάζεται τη Δευτέρα στο Εφετείο.

Η απεργία– αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε εκτός από παράνομη, με βάση τις απαράδεκτες διατάξεις του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη και με απόφαση του Πρωτοδικείου, που είχε προαναγγελθεί νωρίς το πρωί από το ίδιο το Υπουργείο, και καταχρηστική. Δε φρόντισαν να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα! Είναι χαρακτηριστικό ότι το εξώδικο στάλθηκε στις 11:00 στις ομοσπονδίες και στις 12.30 εκδικαζόταν! Χαρακτηρίζεται ως «πολιτική απεργία» που στρέφεται ενάντια στην εφαρμογή ψηφισμένων νόμων του κράτους (!).

Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να εξοντωθούν οικονομικά τα συνδικάτα επιβάλλεται ποινή 3.000€ (στο συνδικάτο – όχι ατομικά) κάθε φορά που θα κηρύττουν απεργία – αποχή. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να βάλουν τα σωματεία στον γύψο για να προωθούν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική.

Συνάδελφοι , μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποκαλύπτεται η πρόθεση του υπουργείου να συγχωνευτούν τμήματα και στο μέλλον να κλείσουν σχολεία που δεν «πιάνουν» τους στόχους της αξιολόγησης .Το αποτέλεσμα θα είναι οι υπερβολικές μετακινήσεις μαθητών και συγχρόνως πολλοί συνάδελφοι θα χάσουν την οργανική τους θέση .

Από την μέχρι τώρα πληροφόρησή μας, τα τμήματα που συγχωνεύονται στο νομό είναι: το Γυμνάσιο Παραμυθιάς χάνει 2 τμήματα, το Γυμνάσιο Πλαταριάς 1, το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας 1, το Γυμνάσιο Φιλιατών 2, το 1ο ΓΕΛ Ηγ/τσας 3, το 2ο ΓΕΛ Ηγ/τσας, 2 και το ΕΠΑΛ Ηγ/τσας 2.

Συνολικά 13 τμήματα , ξαφνικά μέσα στον Οκτώβριο και εν μέσω πανδημίας.


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ : «ο δάσκαλος δεν είναι μόνο γράμματα, είναι περισσότερο από όλα ο ίδιος παράδειγμα αγωνιστικό και αποφασιστικό με τη δράση του, με το βίο και την πολιτεία του για τους μαθητές του» (Ρ. Ιμβριώτη).

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βασιλειάδης Γεώργιος Κιτσάτης Κωνσταντίνος

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box