Η εκκλησία που γέρνει πιο πολύ από τον Πύργο της Πίζας είναι στα Τρίκαλα! (Video)

Έχει κλίση 17 μοιρών. Ο Πύργος της Πίζας έχει «μόλις» 3,97.

Ο λόγος για την εκκλησία του χωριού Ροπωτό, στα Τρίκαλα, οικισμού που μέσα σε λίγα χρόνια μετατράπηκε σε χωριό-φάντασμα μετά από μεγάλη καθίζηση που είχε ως αποτέλεσμα όσα σπίτια δεν καταστράφηκαν να αρχίσουν να «κυλούν» στην πλαγιά του βουνού.

Μαζί με τα σπίτια, παρασύρθηκε και ο ιερός ναός της Παναγίας της Θεοτόκου, με το κτίριο να έχει μετακινηθεί πάνω από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει μία κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά.

Δύο περιηγητές, ο Μπομπ Τίσεν και ο Φρέντερικ Σέμπελς, επισκέφθηκαν το χωριό και κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουν για να σταθούν όρθιοι – πόσο μάλλον για να περπατήσουν.

Για την ιστορία, στο Ροπωτό Τρικάλων άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα όταν, το 2011, δεν κατέστη εφικτό μεγάλες ποσότητες από όμβρια ύδατα να διοχετευτούν σε κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα ο οικισμός να υποστεί καθίζηση και να καταστεί μη κατοικήσιμος.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box