Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η απάντηση του δήμου Ηγουμενίτσας στον Γόγολο για την τουριστική προβολή

«Περί τουριστικής προβολής»

Δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη η συνήθης τακτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γόγολου με κακεντρεχείς ανακοινώσεις, όπως αυτή με θέμα: «Η Δημοτική Αρχή μας καλεί για ….ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Έχουμε συνηθίσει την, από μεριάς του, αποδόμηση κάθε πρωτοβουλίας της Δημοτικής μας Αρχής, για να μην πούμε ότι την αναμέναμε κιόλας. Δεν θα μπαίναμε στον κόπο να απαντήσουμε, γιατί όσα καταγγέλλονται σ’ αυτήν, ξεφεύγουν από κάθε μέτρο ορθού πολιτικού λόγου, όμως θεωρούμε ότι έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να αντιπαραθέσουμε τις σωστές φράσεις στις ψεύτικες, την πραγματικότητα στην φαντασία, το όραμα απέναντι στον μηδενισμό και την απραξία. 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι όντως η Δημοτική Αρχή κάλεσε όλη την Ελλάδα, μέσα από το Περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, που κυκλοφόρησε μαζί με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στις 6 Δεκεμβρίου 2020, να επισκεφτεί τον Δήμο μας. Μέσα από τον πολύ μεγάλο αριθμό αντιτύπων που πωλήθηκαν, στοχεύσαμε στην τουριστική προβολή μας και στην προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού, ώστε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις τουρισμού και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό του ΕΟΤ. 

Προβληθήκαμε για πρώτη φορά ως προορισμός και όχι ως πέρασμα και αφού πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη δημοσιογραφική έρευνα για την βέλτιστη αποτύπωση του προορισμού. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τον Δήμο μας και αποτύπωσαν με λόγια την όμορφη εμπειρία τους εδώ. Η Περιφέρεια Ηπείρου με την σειρά της αγκάλιασε την προσπάθεια του Περιοδικού ΔΙΑΚΟΠΕΣ για προβολή ολόκληρης της Ηπείρου (για την οποία αφιερώθηκαν 65 από τις 400 σελίδες) προσφέροντας υποστήριξη και αμέριστη συμπαράσταση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αυτοί που κατακρίνουν την απόφασή μας:

  • Δεν γνωρίζουν ότι το μέλλον στον τουρισμό μιας περιοχής βρίσκεται στην προώθησή του, ως προορισμός 365 μέρες  τον χρόνο;
  • Θεωρούν ότι θα ήμασταν περισσότερο συμπονετικοί προς τους συμπολίτες μας, αν δεν προβάλαμε καθόλου τον προορισμό μας;
  • Πιστεύουν ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν πρέπει να αναπτύξει δράσεις για ενδυνάμωση του τουρισμού της περιοχής και να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους;
  • Θεωρούν αλήθεια ότι τα 2.480,00€ είναι εξωφρενικό ποσό για την τουριστική προβολή του Δήμου;

Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας. Όμως η προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με κάθε «ευκαιρία» δεν αποτελεί πολιτική τοποθέτηση, αλλά  στείρα αντιπολίτευση και συγκροτημένη προσπάθεια για δημιουργία και συντήρηση κλίματος όξυνσης προς αποκόμιση προσωπικού οφέλους.