Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η ανακοίνωση του ΟΛΗΓ σχετικά με την χερσαία ζώνη

Η ανακοίνωση του ΟΛΗΓ σχετικά με την χερσαία ζώνη
Στα πλαίσια ενός συνόλου δράσεων που πραγματοποιούνται από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, οι χερσαίες λιμενικές ζώνες που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, να αποχαρακτηρισθούν και να αποδοθούν στους δήμους, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2017, στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας σύσκεψη για την παραχώρηση χερσαίας έκτασης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμο, υπό τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής.
Ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση να παραχωρηθεί η έκταση στο Δήμο και ζήτησε να βρεθεί τρόπος ώστε να επισπευσθεί το χρονοβόρο κομμάτι των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Λιμένα της Πάτρας.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής τόνισε ότι:
«Πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι η οριστική απόδοση των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης, η οποία δεν σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες, στον Δήμο και την τοπική κοινωνία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρίδη, για την στήριξη τους. Η πολιτική βούληση να παραχωρηθούν τμήματα της χερσαίας έκτασης στον δήμο και η πρόθεση για επίσπευση του χρονοβόρου κομματιού των γραφειοκρατικών διαδικασιών, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ως Οργανισμός Λιμένος στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών οριστικής παραχώρησης σε συνεννόηση με το Δήμο, έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση μιας σειράς από μικρής έκτασης έργα διαμόρφωσης του εν λόγω τμήματος της Χερσαίας Ζώνης.»

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.