Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για κατάρρευση οροφής σε Λύκειο Ηγουμενίτσας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΣΕ

Με αφορμή την κατάρρευση τμήματος της ψευδοροφής στο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Δεν θα μείνουμε θεατές! Οργανώνουμε την πάλη για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!

Με την πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών μονάδων και τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και διδασκόντων. Η κατάρρευση τμήματος της ψευδοροφής στους διαδρόμους του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου –ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς- αποτελεί μια μόνο από τις περιπτώσεις που καταγράφονται καθημερινά στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα. 

Την ίδια ώρα που με άνωθεν εντολές, τμήματα συγχωνεύονται, που οι μαθητές στοιβάζονται σε «σύννομα» 25άρια και 27άρια τμήματα, που δεν υπάρχει καμία φροντίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, η μόνη έγνοια του Υπουργείου της διοίκησης είναι στο πως θα τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, πότε θα οριστούν συντονιστές και  μέντορες, πως θα δρομολογήσουν ηλεκτρονικές εκλογές για να βάλουν τη δράση και τη διεκδίκηση του Σωματείου στο γύψο. 

Το ερώτημα απευθύνεται προς όλους μας: Ποια βελτίωση έφερε στην καθημερινότητα μας μέσα στα σχολεία η αξιολόγηση; Ποιός άξονας και ποια δράση μας προστατεύει απέναντι στην αδιαφορία του Υπουργείου για την υγιεινή και την ασφάλεια τη δική μας και των μαθητών μας; 

Δεν ανεχόμαστε το 2022 να έχουμε σχολεία σε πολυκατοικίες, τάξεις σε κοντέινερ, κτίρια της δεκαετίας του 50 και του 60 χωρίς στοιχειώδεις υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων κλπ), λειτουργία πρωί – απόγευμα, μαθητές νηπιαγωγείων να προαυλίζονται μαζί με μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Δεν μπορεί η φωτοτυπία, το πετρέλαιο θέρμανσης, η καθαριότητα των χώρων να μπαίνουν στη μέγγενη των περικοπών του 10% που επιβάλλει η κυβέρνηση στους δήμους. Ταυτόχρονα οι γονείς να καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας.

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!

Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στη βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία. Δεν περιμένουμε όμως και σωτήρες, εναλλαγή κυβερνήσεων και ξαναζεσταμένες σούπες με παλιά και χρεωκοπημένα υλικά.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Με πρώτο μεγάλο σταθμό την Γενική Πανεργατική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη, ξεκινάμε αγώνα ζωής και επιβίωσης, αγώνα αξιοπρέπειας για να μπορούμε να ζούμε και να διδάσκουμε σαν άνθρωποι.