Ηχηρό μήνυμα Μακρόν προς Τουρκία – Μητσοτάκης: Επενδύστε, είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης (video)

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία σε σχέση με την πολιτική των προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο Εμμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Ηλυσίων Πεδίων.

O Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την χώρα μας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει μεγάλο βάρος και σημείωσε την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης για το θέμα αυτό.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας στην ΕΕ καθώς και η σύσταση ενός κοινού προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλλά και στο θάρρος των Ελλήνων πολιτών, κάνοντας αναφορά στην επιλογή της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ. Επίσης τόνισε ότι προτεραιότητα  πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εισέρχεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τη στήριξη που δέχτηκε από τη Γαλλία, όχι μόνο στην πρόσφατη περίοδο, αλλά διαχρονικά. Τόνισε ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης σε μία Ευρώπη που ήταν πάντα ο ζωτικός της χώρος.

Σχετική είδηση: Στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης-Με Μακρόν στις 16.00- Κάλεσμα σε επενδυτές (video)

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: