Ημερίδα ενημέρωσης του έργου ECO-MANAGEMENT

Ημερίδα ενημέρωσης του έργου ECO-MANAGEMENT

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ζαγορίου, Ημερίδα ενημέρωσης του Προγράμματος Erasmus+ “Ecomanagement: Η γνώση του χθες τεχνογνωσία του αύριο”, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Πρόκειται για διακρατικό πρόγραμμα

με συνεργαζόμενους φορείς από επτά ευρωπαϊκές περιοχές, με στόχο την διάσωση και ανάδειξη παλιών τεχνικών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών και την επαναχρησιμοποίησή τους, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισης του «τοπίου» και του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν νέοι άνεργοι, πολίτες της περιοχής, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Β. Σπύρου, ο αντιδήμαρχος κ. Α. Αρμένης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και στελέχη της Π.Ε.Δ. Ηπείρου που παρουσίασαν το έργο. Η συζήτηση αφορούσε τις δράσεις του έργου, τη σημασία των παλιών τεχνικών (πέτρα, μαλλί, φαρμακευτικά – αρωματικά βότανα, υφαντουργία, ταπητουργία, τοπική μαγειρική κ.α.). Συζητήθηκε κυρίως η σημασία τους ως τρόπων ποιοτικής διαχείρισης του περιβάλλοντος, η χρησιμότητά τους στη σημερινή εποχή και οι δυνατότητες απασχόλησης νέων σε αυτά τα επαγγέλματα. Η προσπάθεια που γίνεται αφορά και στη διάσωση των γνώσεων των παλιών τεχνιτών και τη μεταφορά τους στους νέους μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρακτικής εξάσκησης, επί τόπου επιδείξεων και συναντήσεων σε όλη την περιοχή. Το ενδιαφέρον των νέων, του κοινού και των τοπικών φορέων είναι σημαντικό όπως και η συμμετοχή φοιτητών από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα: www.ecomanagement.eu

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box