ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πρόσκληση για φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ – ΜΑΘΗΤΩΝ για φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο

Είναι γνωστό ότι σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, ένας αριθμός νέων που βρίσκεται στο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγει ή αναγκάζεται συνήθως από τις συνθήκες, να εργαστεί και για το λόγο αυτό εγκαταλείπει τις σπουδές του. Το γεγονός αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν και τις ελάχιστες έστω δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την παρουσία στον κοινωνικό και επαγγελματικόχώρο. Σήμερα μάλιστα που οι γνώσεις αυξάνονται ταχύτατα και τα δεδομένα μεταβάλλονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η διακοπή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τους μαθητές σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων και εμπόδιο προσαρμογής στην ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη σύγχρονηεργασιακή – κοινωνική πραγματικότητα.
Στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και τον περιορισμό του σημαντικού αυτού προβλήματος στην περιοχή μας, είναι το μοναδικό στον Νομό Θεσπρωτίας, συμβάλει καθοριστικά το έργο του εσπερινού σχολείου μας ( Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο), που έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τον κύκλο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκονται και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι μαθητές.
Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α, Β, Γ) και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο 4 έτη (τάξεις Α, Β, Γ, Δ). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διδακτικές ώρες και το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 18:45 μ.μ. και τελειώνει στις 10:10 μ.μ.
Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων και οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί πλέον στην Δ΄ Λυκειακή τάξη, όσοι μαθητές επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια.
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ…! Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά μέχρι 30-6-2017 από τις 7:00μ.μ. έωςτις 9:00μ.μ.
Τηλ: 2665026031 – 2665024455 Fax: 2665026031. Ε-mail: mail@gym-esp-igoum.thesp.sch.gr
Η Δ/νση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου είναι: Αισχύλου 16 Ηγουμενίτσα 46100
Οι Δ/ντές

Εσπ.Γυμν. Ηγ/τσαςΕσπ. ΓΕ.Λ. Ηγ/τσας
Ιωάννης Αρβανίτης Παναγιώτης Γόγολος
ΠΕ01 – Θεολόγος ΠΕ03 – Μαθηματικός

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box