Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση για την παγκόσμια ημέρα AIDS

Φωτογράφηση για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, με την παραγωγή της Ηρώς Στεφάνου και Μιλτιάδη Καρανίκα.

Δείτε την ανάρτηση της Ηρώς Στεφάνου στο facebook:

Φωτογράφηση Παγκόσμια Μέρα Aids
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν κ στήριξαν το μήνυμα κ ιδιαίτερα την Αγωνιστική Ομάδα Καράτε Στόλης στην Ηγουμενίτσα.
Φωτογραφία:Μάκης Μάντης Πάνος Νικολάου
Παραγωγή: Στεφάνου Ηρώ Μιλτιάδης Καρανίκας
Συμμετείχαν:
Στολης Δημήτρης
Μαρία Στολη
Βάσω Χαιδουση
Αρτέμης Αγαθοπουλου
Φαρμάκη Άννυ
Μπερατης Μίλτος
Κουλουρης Δημήτρης
Μπινας Ντίνος
ΓουσηςΧρήστος
Στεφάνου Ηρώ

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο “Αθλητικό Σύλλογο Black Belt Karate Στολης”

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, πάνω από 35 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (2017), ενώ 36,9 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς του ιού HIV (2017).

Η κόκκινη κορδέλα είναι το διεθνές σύμβολο της επίγνωσης και της επαγρύπνησης για το AIDS. Δημιουργήθηκε τo 1991 από τη Visual AIDS – μια φιλανθρωπική ομάδα καλλιτεχνών με σκοπό να τιμήσουν φίλους και συνεργάτες που είχαν πεθάνει ή πέθαιναν από AIDS.

Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει:

Προσοχή και Ανησυχία: φοριέται από αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο καταδεικνύοντας την προσοχή και ανησυχία τους για τον HIV και το AIDS, για όσους ζουν με τον HIV, για όσους νοσούν, για όσους έχουν πεθάνει, για όσους φροντίζουν και υποστηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί άμεσα.Ελπίδα: πως η αναζήτηση ενός εμβολίου και μιας θεραπείας που θα σταματήσει τον πόνο θα είναι επιτυχής και η ποιότητα ζωής όσων ζουν με τον HIV και το AIDS θα βελτιώνεται.Υποστήριξη: προσφέρει συμβολική υποστήριξη για όσους ζουν με το HIV και το AIDS, για τη συνεχή εκπαίδευση όσων δεν έχουν μολυνθεί, για τις μέγιστες προσπάθειες να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπευτικές αγωγές, θεραπεία και εμβόλια, και για όσους έχουν χάσει φίλους, συγγενείς, συντρόφους από το AIDS.

Αλλά οι κόκκινες κορδέλες δεν είναι αρκετές. Η κόκκινη κορδέλα είναι ένα χρήσιμο σύμβολο μόνο όταν μακροπρόθεσμα συνδέεται με λέξεις και πράξεις που κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Αν σας προσφέρουν μια κόκκινη κορδέλα, καλείστε να την πάρετε και να τη φορέσετε ως φόρο τιμής στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με ή έχουν επηρεαστεί από τον HIV και το AIDS παγκοσμίως. Όλοι μπορούν να φορούν την κόκκινη κορδέλα. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι HIV οροθετικός ή να ζεις με το AIDS για να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τα θέματα σχετικά με το hiv και το AIDS.

Δεν υπάρχει επίσημη κόκκινη κορδέλα. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας.

Το να φοράμε την κόκκινη κορδέλα είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά του HIV και του AIDS.

Μπορεί να φοριέται οποιαδήποτε μέρα του έτους, και ειδικά την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Περισσότερες φωτογραφίες https://www.facebook.com/iro.stefanou/posts/10216085322591998

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box