Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ηγουμενίτσα: συνελήφθησαν 10 διακινητές ναρκωτικών – εμπλοκή 40 “πελατών”

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσπρωτία 

Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα και τα (10) μέλη της οργάνωσης  

Το οικονομικό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια 

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. 

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα χθες (10-11-2022) το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “Lussy” και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (9) άτομα, ενώ ένα ακόμη μέλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα. 

Ειδικότερα, πρόκειται για (9) ημεδαπούς (8 άνδρες και 1 γυναίκα) και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων. 

Επιπλέον, στη ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται (40) άτομα, που ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση για δική τους χρήση. 

Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο δράσης της, προέκυψε, ύστερα από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, επιτήρηση χώρων και ατόμων και με τη χρήση και ειδικών ανακριτικών μεθόδων, ότι αρχηγικό της μέλος ήταν ένας από τους συλληφθέντες ημεδαπούς, ο οποίος συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης και κατένειμε τους ρόλους στα μέλη της, καθορίζοντας παράλληλα την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ανάλογα με την ποιότητά τους.

Ρόλο υπαρχηγού είχε έτερος συλληφθείς ημεδαπός, ο οποίος συνεπικουρούσε τον αρχηγό στη διεύθυνση της οργάνωσης, έχοντας υπό τον άμεσο έλεγχό του κάποια από τα μέλη της. 

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν ότι διέθετε σταθερό «πελατολόγιο», γεγονός που, λόγω των σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί με τα μέλη της οργάνωσης, εξασφάλιζε εχεμύθεια και ασφάλεια στην οργάνωση. 

Ακόμη, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κατά τις επικοινωνίες μεταξύ τους και με τους χρήστες κωδικοποιημένες φράσεις και ορολογία, ενώ προτιμούσαν ιδιαίτερα να συνομιλούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.  

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (112) αγοραπωλησίες που έλαβαν χώρα μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ, αν και ο ακριβής χρόνος έναρξης δράσης της οργάνωσης δεν εξακριβώθηκε επακριβώς, εκτιμάται ότι το κέρδος της κατά τα τελευταία δύο έτη υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν: 

  • 1.175,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 
  • -3- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 
  • -13- κινητά τηλέφωνα, 
  • γεμιστήρας πολεμικού όπλου και φυσίγγιο,  
  • -4- φωτοβολίδες, 
  • -3- ζυγαριές ακριβείας, 
  • συσκευασίες, βάζα και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και 
  • τετράδιο σημειώσεων με ονόματα «πελατών» και χρηματικά ποσά από αγοραπωλησίες. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.