Ηγουμενίτσα: “Ρένα Κώτσιου” Γενική Συνέλευση και Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηγουμενίτσα: “Ρένα Κώτσιου” Γενική Συνέλευση και Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δ. Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», την Κυριακή 5/2/2017, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, πολιτευτών, μελών και φίλων του Συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Ν.Θεσπρωτίας , κα Άννα Πανταζή , είχε αναλάβει την ενημέρωση και τη λήψη δείγματος όσων ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να μπουν στην παγκόσμια αλυσίδα αγάπης!!!
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ελευθερία Κώτσιου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Συλλόγου κατά την προηγούμενη χρονιά. Η Πρόεδρος του Συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της Παρόδου Ολύμπου και στο όραμα του Δ.Σ. του Συλλόγου να μετατρέψει την Πάροδο σε «Δρόμο Γιασεμιών». Ένα όραμα που αντιμετώπισε πλήθος εμποδίων κατά την εφαρμογή του, καθώς κάποιοι φρόντισαν να καταστρέφουν τα λουλούδια που φύτευε ο Σύλλογος. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο μουσείο, «Το Σπίτι της Ρένας», το οποίο- όπως τόνισε- είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που αναφέρεται στον τομέα του εθελοντισμού. Τέλος εξήρε τη συνεισφορά όσωv εκπαιδευτικών συστρατεύτηκαν προκειμένου να λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο- υπό την επίβλεψη του Συλλόγου- για παιδιά άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Με το τέλος της ομιλίας της ευχαρίστησε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας και τους: Αναστασία Σμυρόγλου και την διαφημιστική «Χαμαιλέων» για την οπτική επικοινωνία, την Κάβα Ποτών του κ.Ρίζου Θεόδωρου για τα νερά, το βιβλιοπωλείο του κ. Πάσχου για τις προσκλήσεις και το κατάστημα «Γραφικές Τέχνες» του κ.Σίμα για τα πανό και τις επιγραφές. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, οι οποίοι παρέχουν εκπαιδευτική αρωγή αφιλοκερδώς. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε θερμά για την κοινωνική προσφορά τους τους: Ευαγγελία Λώλου, Εύη Κονάκη, Φωτεινή Σιούτη (Φιλόλογοι), Γεώργιο Καλογερή (Φυσικός) και Βασίλειο Μουσελίμη (Φυσικός), ενώ τόνισε με έμφαση την ανάγκη για συμμετοχή στο Φροντιστήριο και μαθηματικού.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» με τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ο τυχερός της εκδήλωσης που βρήκε το φλουρί κέρδισε ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.
Ευχαριστούμε τον κύριο Ευάγγελο Χαλματζή για την παροχή κάλυψης βίντεο στην εκδήλωση.
Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» εύχεται σ’ όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box