Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ηγουμενίτσα. Εκδήλωση-Παρουσίαση: «Δι΄ Εμέ Πάσχων»

Εκδήλωση-Παρουσίαση: «Δι΄ Εμέ Πάσχων»

Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας, η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από μια Εκδήλωση – Παρουσίαση μέσα από το λόγο, τους ψαλμούς και την μουσική, μία μυσταγωγική πορεία στη βίωση του σωτήριου Πάθους του Χριστού σε μια  κατανυκτική ατμόσφαιρα, αν και φαντάζει ελάχιστη και μηδαμινή, αδύναμη στο να χωρέσει το απροσμέτρητο βάθος των μεγαλείων του Θεού.

Το Σάββατο 08 Απριλίου Ώρα19:15 στη Θεατρική Αίθουσα του 1ουΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, ας βαδίσουμε την «οδόν του μαρτυρίου» του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, που ως το «εσφαγμένον αρνίον» της Ιεράς Αποκαλύψεως «αίρει την αμαρτίαν του κόσμου» γενόμενος «λύτρον αντί πολλών».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Νικολακόπουλος καθηγητής της Βιβλικής Θεολογίας και Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου Μονάχου που με λόγο μεστό θα ανοίξει την πύλη της κατανυκτικότερης εβδομάδας.

Μια  μυσταγωγική σπουδή απροσμέτρητο το πνευματικό μεγαλείο της Μεγάλης Εβδομάδος μέσα από τον μελίρρυτο λόγο του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γηρομερίου  Πανοσιολογιοτάτου κ. Μεθόδιου Ντελή

Μια κατανυκτική ατμόσφαιρα όπου τα μέλη της χορωδίας του Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” θα δώσουν μία πρόγευση στα κορυφαία γεγονότα του Κυρίου μας, ψάλλοντας επιλεγμένους ύμνους ,  θρηνητικού χαρακτήρα, και εγκώμια για τα Θεία πάθη. Ποια ψυχή δεν ένοιωσε θρησκευτική έξαρση, ποιόν δεν άγγιξε ως τα κατάβαθα της ψυχής το «ιδού ο Νυμφίος έρχεται», ποιος δεν αισθάνθηκε σκιρτήματα ιεράς χαράς και ενθουσιασμού με το «Ανάστα ο Θεός ».

Σε όλο αυτό το θρησκευτικό ταξίδι επιλεγμένα αναγνώσματα και κείμενα του Κατηχητή Γεώργιου Ματρακούκα θα απαγγέλλονται από την θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου ώστε να  «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι΄αυτόν..» τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση,  του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ηγουμενίτσας, της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου  Γραικοχωρίου  «Ο Άγιος Δημήτριος» και της Κοινότητας Γραικοχωρίου.

 Ας συνοδοιπορήσουμε μαζί με τον Χριστό προς το εκούσιον πάθος.

Καλή πορεία, καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση.

Η  Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Δέσποινα Ζειμπέκογλου