Ηγουμενίτσα: Αλαλούμ με το δράμα 4 εγκαταλελειμμένων προσφυγόπουλων – Τα δύο έχουν Covid19, αλλά οι αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες

Μια ακόμα δραματική ιστορία με ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα ήρθε στο προσκήνιο στο νομό Θεσπρωτίας αυτη τη φορά, που άγνωστοι εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για τέσσερα αδέλφια από την Συρία. Το μεγαλύτερο παιδί είναι δεκαέξι χρονών και το μικρότερο μόλις τεσσάρων.

Τα παιδιά είχαν περάσει τα σύνορα από τον Έβρο –πιθανόν με κάποιους λαθρομεταφορείς- και στη συνέχεια κατέληξαν στην Ηγουμενίτσα.

Όταν διαπιστώθηκε ότι περιπλανώνται στην πόλη κινητοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με τις υπηρεσίες της. Τα παιδιά οδηγήθηκαν στην Αστυνομία και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης μερίμνησε να βρεθεί χώρος για την φιλοξενία τους, σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Παράλληλα ενημερώθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά τους σε δομές.

Στο ενδιάμεσο τα παιδιά υποβλήθηκαν σε τεστ για ανίχνευση Covid-19. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι τα δύο από τα τέσσερα αδέλφια είναι θετικά στον ιό. Έτσι το σχέδιο ήταν να οδηγηθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας, στην Πρέβεζα ενώ έξι τουλάχιστον αστυνομικοί που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους τέθηκαν σε καραντίνα και στις αρχές της εβδομάδας θα υποβληθούν σε τεστ.

Ωστόσο τα επόμενα βήματα από μεριάς των αρμόδιων αρχών πιο πολύ προβληματίζουν για τη διάθεσή τους να συνδράμου παρά αποδεικνύουν πόσο έχουν τη βούληση να βοηθήσουν την ιδιαίτερη αυτή περίπτωση των 4 ανηλίκων. 

Οι υπηρεσίες της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epiruspost.gr, έκαναν την ευθύνη για την περίθαλψή τους μπαλάκι χωρίς να είναι σε θέση να δώσουν καμία λύση. Κάποιοι δε έφτασαν σε σημείο να μιλούν ακόμη και για απέλασή τους από την χώρα!!!

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ και άλλοι έχουν καταφέρει μέσα σε λίγες ώρες να δημιουργήσουν ένα απόλυτο μπάχαλο. Η λύση της μεταφοράς των ανήλικων στο ξενοδοχείο καραντίνας αποκλείστηκε καθώς καμία αρχή δεν μπορεί να αναλάβει την μέριμνα και την φροντίδα.

Έτσι δόθηκε η κατεύθυνση της μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής κάτι που και πάλι σκόνταψε στην ανάληψη της ευθύνης.

Μέχρι στιγμής με την στάση τους έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο προσπαθούν να δώσουν λύση οι Εισαγγελικές αρχές.

Αρμόδιοι και αναρμόδιοι, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι… Δυστυχώς αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο. Να βρουν τρόπο περίθαλψης τεσσάρων παιδιών για δύο βδομάδες καθώς στην συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν σε δομές που λειτουργούν στην χώρα.

Μπορούν όμως να βρουν αρκετούς λόγους για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκειά τους…

Αποτέλεσμα είναι να παραμένει άγνωστο αν και πού τελικά θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν τα τέσσερα ανήλικα.

Πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: