Ζωές χάνονται στους δρόμους…. αλλά η μπάλα στην εξέδρα

Πριν από λίγες μέρες έγινε ένα τροχαίο στον νομό Άρτας όπου έχασε την ζωή του ένας 49χρονος. Μετά το δυστύχημα κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε, όπως αποκάλυψε το fanaripress.gr ότι είχαν στείλει έγγραφα για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου στον αντιπεριφερειάρχη κ. Ψαθά που όμως, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, δεν έκανε τίποτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς μετά τα δημοσιεύματα έβγαλε μια ανακοίνωση όπου λέει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας αυτό το σημείο του δρόμου ρίχνοντας τις ευθύνες στον δήμο. Μάλιστα πριν από την ανακοίνωση, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Δονάτος Παππάς, δέχθηκε απειλές και μάλιστα έκανε καταγγελία στην αστυνομία

Μετά από αυτήν την ανακοίνωση έρχεται η δήμαρχος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση να απαντήσει στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά σχετικά με την ευθύνη συντήρησης της Ε.Ο στο ύψος της Αμφιθέας ως εξής:

«Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Άρτας που αφορά στην πολυσυζητημένη περιοχή της Αμφιθέας του δήμου Ν. Σκουφά.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στο ΦΕΚ 690/ 04-032020 περί αρμοδιοτήτων και ισχυρίζεται ότι την ευθύνη συντήρησης της εν λόγο οδού από το 2020 και μετά την έχει ο δήμος διότι η Αμφιθέα είναι οικισμός.

Παραθέτω λοιπόν το ΦΕΚ που λέει ξεκάθαρα ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην περιφέρεια και μόνο όπου υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια επεμβαίνει ο δήμος.

Να ενημερώσω τον κ. Αντιπεριφερειάρχη οτι η Αμφιθέα είναι οικισμός αλλά το εγκεκριμένο σχέδιο σταματά πολύ πριν τον περιβόητο δρόμο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί και με το υπ. αρ. 3912 29-07-2019 έγγραφο του Δήμου Ν. Σκουφά αλλά και με το 7048 10-09-2019 η παρέμβαση και η βελτίωση της συγκεκριμένης Ε.Ο που διαπερνά και την Αμφιθέα.

Λυπάμαι πραγματικά πολύ, και πιστεύω ότι θα ήταν σοφότερο ακόμη και τώρα, αντί να μεταφέρει ευθύνες, να προβεί στον εκσυγχρονισμό της Ε.Ο που αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του δήμου όσο και των κατοίκων της περιοχής».

ΤΟ ΦΕΚ

Το θέμα λοιπόν είναι να αναλάβει ο κάθε υπεύθυνος τις ευθύνες του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και όχι να πετάει το μπαλάκι αριστερά και δεξιά.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box