Εύβοια: Απομακρύνουν εγκλωβισμένους μέσω θαλάσσης (βίντεο)

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σημειώθηκε και νέα μεγάλη αναζωπύρωση. Πλέον η φωτιά έχει μπει στις Ροβιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής.

Επειδή η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους με δύο σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και μια “παντόφλα” που βρίσκονται στην περιοχή.

Εικόνα από το σημείο:

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα εκκενώθηκε η Μονή του Οσίου Δαυίδ. Είχε προηγηθεί οδηγία στους κατοίκους του οικισμού, καθώς και σε αυτόν του Παλαιοχωρίου, να εκκενώσουν προς Αιδηψό.

Έχει δοθεί ανάλογη εντολή προληπτικής εκκένωσης για συνολικά 12 οικισμούς: Ρετσινόλακκο, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι.

Δύο μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα, ενώ ένα τρίο κατακαίει την περιοχή Δαμιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το τιτάνιο έργο τους. Μάλιστα, τρεις πυροσβέστες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Δεν φυσάνε ισχυροί άνεμοι, ωστόσο οι φλόγες αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι φέρουν ελαφρά και επιφανειακά εγκαύματα, δεν βγήκαν εκτός υπηρεσίας ελέω του τραυματισμού τους, αλλά, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, επέστρεψαν κανονικά στο έργο τους για την κατάσβεση των μετώπων της πυρκαγιάς.

Καθηλωμένο παραμένει το Beriev που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή.

πηγή ertnews.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box