Βοηθήστε μας ώστε να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με τις κυριότερες ειδήσεις. Κεράστε μας έναν καφέ - κάντε μια δωρεά

ΕΦΚΑ: Παρουσιαστής δήλωνε μισθούς “μαμούθ” στο πρόγραμμα “Συνεργασία”

Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με φερόμενο ως δράστη έναν γνωστό παρουσιαστή τηλεοπτικού σταθμού περιφερειακής εμβέλειας, αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο παρουσιαστής φαίνεται πως δήλωσε υπέρογκους μισθούς στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, προκειμένου να υφαρπάξει ποσά- μαμούθ. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τον περασμένο Μάιο εμφανιζόταν να παίρνει συνολικά 1.000 ευρώ από δύο εταιρίες παραγωγής και ξαφνικά, εν μέσω πανδημίας, οι αποδοχές του άρχισαν να «απογειώνονται» για να φτάσουν στις 80.000 ευρώ λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και τελικά στις 340.000 ευρώ τον Οκτώβριο.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο επιτήδειος παρουσιαστής επιχείρησε να εξαπατήσει τον ΕΦΚΑ και να εισπράξει επιδοτήσεις μισθού και εισφορών, που δεν παίρνουν ούτε διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών εταιριών. Συγκεκριμένα, δηλώθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και από τον τηλεοπτικό σταθμό αλλά και από το ραδιόφωνο όπου δραστηριοποιείται.
Εκτός από τον παρουσιαστή, το ίδιο κόλπο φέρονται να έκαναν τουλάχιστον τέσσερις συνεργάτες του. Ωστόσο, ενεργοποιήθηκε το σύστημα alert του ΕΦΚΑ και η κρατική επιδότηση στο 60% των μισθών- μαϊμού δεν δόθηκε.

Πηγή: enikos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: