Εφετείο Κέρκυρας: ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον δολοφόνο της Μαρίας από το Γαρδίκι

Όπως και στο Μικτό Κακουργοδικείο Κέρκυρας έτσι και στο Εφετείο η ποινή για τον κτηνοτρόφο που είχε δολοφονήσει με άγριο τρόπο την 19χρονη φοιτήτρια από το Γαρδίκι, με 34 μαχαιριές δεν άλλαξε και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, κάτι που ζητούσε η υπεράσπιση.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν 11 μέρες αλλά είχε γίνει διακοπή για να εξεταστούν μάρτυρες. Τότε οι δικηγόροι της Μαρίας είχαν κάνει την παρακάτω δήλωση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νισύριος Ιωάννης και η συνεργάτης του στην υπόθεση , η δικηγόρος  Κύλλα Χριστίνα προέβησαν στην παρακάτω δήλωση:

Η δολοφονία της Μαρίας ήταν ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Μια κοπέλα, φοιτήτρια νοσηλευτικής 19 ετών, κατακρεουργήθηκε εντελώς αναίτια με 34 μαχαιριές από ένα δράστη-εγκληματική προσωπικότητα γιατί απλά δεν υπέκυψε στις ορέξεις του. Πολύ σωστά  στον πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος – κτηνοτρόφος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.  Εκεί είχαν απορριφθεί όλοι οι ισχυρισμοί του για δήθεν βρασμό ψυχικής ορμής και αναγνώριση ελαφρυντικών. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως ουδέποτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του δεν πλησίασε τους γονείς της άτυχης κοπέλας για μια συγγνώμη. Αντιθέτως η οικογένεια του θύματος για δεύτερη φορά βιώνει από την αρχή την φρικτή δολοφονία της κόρης τους, εμπιστεύεται όμως τη Δικαιοσύνη ότι για μια ακόμη φορά θα σταθεί στο ύψος της.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box