Ευνοϊκά δάνεια στους αγρότες από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

Από το Ιανουάριο και με «προίκα» 80 εκατ. ευρω φιλοδοξεί να είναι διαθέσιμο προς τους αγρότες το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Αγροτικής Μάκης Βορίδης, υπέγραψε νωρίτερα τη συμφωνία για την σύσταση του Ταμείου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Πιερ Λουίτζι Τζίλι.

Το Ταμείο θα χορηγεί δάνεια άνω των 10.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που επενδύουν στο κλάδο.

Στόχος είναι τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου με τη συμμετοχή των τραπεζών να φτάσουν τα 700 εκατομμύρια.  Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο θα δώσει άμεσα στα προβλήματα ρευστότητας του αγροτικού κόσμου και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Στην υπογραφή της συμφωνίας, είχε κληθεί ο πρώην υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποιος με επιστολή του  ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για την αναγνώριση του έργου του, αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα Χαράλαμπου Κασσιμη
στο συγκεκριμένο θέμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: