Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Αν κάνετε ασκήσεις, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί – Δεν θα είναι ατύχημα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας επιτέθηκε στην Ελλάδα για ακόμη μία φορά για τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας πλάι του στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο διάλογος δεν πρέπει να περιλαμβάνει ελληνικές προϋποθέσεις. «Θα κάνουμε χωρίς δισταγμό ό, τι είναι απαραίτητο», είπε.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε: «Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά η Ελλάδα. Για αυτό θέλω να κάνω την παρακάτω πρόταση στην Ελλάδα. Αφήστε αυτό το “πνεύμα”.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να πηγαίνετε παντού χωρίς προυποθέσεις και με την πλήρη στήριξη της ΕΕ. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε ρίσκο για κάποιες χώρες. Αν κάνετε δηλώσεις ότι θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας, κάνετε ασκήσεις δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα τότε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητοι χωρίς καθυστέρηση. Μην παίζετε το παιχνίδι. Είμαστε σε διάλογο».

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είπε: «Με αυτές τις δηλώσεις που έκανε (σ.σ. μετά τη συνάντηση με τον Μάας) έδειξε το επίπεδό του» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ επιχειρώντας να στείλει μήνυμα στην Αθήνα, είπε:

Ας σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης, αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει δεσμεύσει το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες.

Επίσης, ο Τσαβούσογλου μίλησε για μειονότητα της Θράκης ενώ ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο ως «κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ».

Ευχαρίστησε δύο φορές το Βερολίνο

«Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δίκαιος διαμεσολαβητής», είπε ο Τσαβούσογλου ο οποίος και ευχαρίστησε δύο φορές το Βερολίνο για τις προσπάθειες διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Με την συμμετοχή και της Ιταλίας θα διεξαχθεί τελικά η τριήμερη αεροναυτική άσκηση δυτικά της Κύπρου, η οποία ξεκινά αύριο Τετάρτη 26/08/2020.

Σημειώνεται ότι στην άσκηση που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28/08 θα συμμετάσχουν επίσης η Κύπρος, η Ελλάδα και η Γαλλία.

Η Ιταλία προχώρησε στην διευθέτηση της διαθέσιμότητας του στόλου της, ως εκ τούτου θα λάβει τελικά μέρος στην άσκηση, ενώ ελληνικά και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: