Μ. Κάτσης: Γιατί καθυστερούν τα έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Σουλίου;

Ερώτηση του Μ. Κάτση για κατασκευή στίβου – αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Παραμυθιάς και αλλαγή παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με την ένταξη των έργων της κατασκευής στίβου και της αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Παραμυθιάς, καθώς και της τοποθέτησης νέου ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. 

Ο Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά:

Ο Δήμος Σουλίου, όπως πολλοί Δήμοι στη χώρα, είχε κάνει αίτημα για ένταξη αθλητικών έργων στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Το αίτημα αφορά τα έργα της κατασκευή στίβου και αντικατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο Παραμυθιάς, καθώς και την αλλαγή παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Αυτά τα έργα τα είχε εγκρίνει ως προς τη σκοπιμότητα τους Η ΓΓ Αθλητισμού ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 και είχε δρομολογηθεί η ένταξη τους στο πρόγραμμα όπως άλλωστε έγινε και με τα υπόλοιπα που αφορούσαν το νομό μας. Δυστυχώς από όταν άλλαξε η κυβέρνηση η διαδικασία έχει παγώσει, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός δεν έχει υπογράψει ακόμα την τελική ένταξη τους ώστε να ξεκινήσουν. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί κωλυσιεργούν τέτοια έργα τα οποία είναι μελετητικά ώριμα, έχουν ήδη προεγκριθεί, καλύπτουν άμεσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και για τα οποία υπάρχουν τα χρήματα. Γι αυτό ακριβώς προχώρησα στην κατάθεση της Ερώτησης.  

Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δώσαμε μεγάλη μάχη ώστε να δημιουργήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσπρωτία, να επισκευάσουμε και να αναβαθμίσουμε τις παλαιότερες. Εγκαταστάσεις οι οποίες θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δίνουν δημιουργική διέξοδο στη νεολαία. Χρηματοδοτήσαμε με σχεδόν 2 εκ. Ευρώ μια σειρά από μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που είτε κατασκευάστηκαν ήδη, είτε είναι σε φάση υλοποίησης. 

Έργα όπως η ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Πλαταριάς, η κατασκευή γηπέδων τένις στα Σύβοτα η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας, η βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο καστρί, το γηπέδο beach volley στην Ηγουμενίτσα, είναι έργα που χρηματοδοτήσαμε, και σήμερα είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε κατασκευάζονται, είτε βρίσκονται στη φάση του διαγωνισμού για να προκύψει ο ανάδοχος.

Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί από την κυβέρνηση, γιατί την έχει ανάγκη η Θεσπρωτία. Και πρέπει να συνεχιστεί όχι μόνο ολοκληρώνοντας τη διαδικασία ένταξης για τα ήδη ώριμα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου, τα οποία έχουν κωλυσιεργήσει αναίτια, αλλά σχεδιάζοντας και χρηματοδοτώντας νέα έργα τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας, της νέας γενιάς και των τοπικών αθλητικών σωματείων.      

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box