Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις επιτυχόντων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηπείρου

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη και την οποία συνυπογράφει η Γραμματέας της ΚΟ, βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. Οι βουλευτές ζητούν την πρόσληψη επιτυχόντων διαφόρων ειδικοτήτων στις ΕΦΑ Ηπείρου.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν:

–       Κατά το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 οι Εφορείες Αρχαιοτήτων προκήρυξαν 1.650 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

–       Για την Περιφέρεια Ηπείρου πέτυχαν 39 ωστόσο στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας δεν έχει προχωρήσει καμία απολύτως πρόσληψη, ενώ στην ΕΦΑ Θεσπρωτίας πρόσφατα κλήθηκαν οι επιτυχόντες να αναλάβουν υπηρεσία.

–       Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επιτυχόντες της προκήρυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι αδύνατο να απασχοληθούν για επτά μήνες -όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη- δεδομένου ότι ως ημερομηνία λήξης των συμβάσεων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

–       Την ίδια στιγμή, οι επιτυχόντες στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας κινδυνεύουν να μην εργαστούν καθόλου, καθώς από τις υπηρεσίες ενημερώθηκαν προφορικά πως η διαδικασία πρόσληψής τους δύσκολα θα προχωρήσει. Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται και με την πρόσληψη επιτυχόντων και σε άλλες Περιφέρειες, εκτός της Ηπείρου.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1.    Για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει οι προσλήψεις των επιτυχόντων στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, καθώς και σε άλλες Περιφέρειες;

2.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, με παράλληλη εξασφάλιση της μισθοδοσίας τους;

3.    Ποια μέριμνα υπάρχει ώστε να μπορέσουν οι επιτυχόντες να απασχοληθούν για ολόκληρο το διάστημα των επτά μηνών, όπως προέβλεπε η προκήρυξη;

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box