ΕΡΤ: Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με εκτενείς αναφορές και θεματικές ενότητες στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΡΤ πραγματοποιεί σήμερα αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΕΡΤ ανοίγει τη δημόσια συζήτηση για τα πολιτισμικά δικαιώματα των παιδιών και εφήβων μέσα από ένα τρίωρο Μαραθώνιο που θα ξεκινήσει στις 16:00 στην ΕΡΤ2.
Τον Μαραθώνιο θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Αλεξάνδρα Χριστακάκη με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών: εκπαιδευτικούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συγγραφείς, ψυχολόγους, πολιτιστικά ιδρύματα Μη Κερδοσκοπικού Σκοπού και βέβαια παιδιά και εφήβους από ευάλωτες και μη ομάδες, από πολυεθνοτικά και  μη περιβάλλοντα. Ζητούμενο, όχι απλώς η πρόσβαση των παιδιών στα πολιτιστικά αγαθά, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα οργανώσει σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας μια μεγάλη γιορτή, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο ουσιαστικών δράσεων με παιδιά και για τα παιδιά όπου θα συμπράξουν και άλλα υπουργεία.

Η ΕΡΤ συμμετέχει στη διοργάνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με ένα Μαραθώνιο Δικαιωμάτων του Παιδιού για τη θέση και τις προοπτικές των παιδιών και των εφήβων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες και ειδικότερα στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Κυριάκος Καρυώτης

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: