Επιχειρηματίας εκτέλεσε παραγγελία 280.000 μασκών αλλά δεν του κατέθεσαν ποτέ το αντίτιμο

Ψυχρολουσία υπέστη 50χρονος επιχειρηματίας στον Βόλο, όταν διαπίστωσε ότι τα χρήματα για παραγγελία, που είχε εκτελέσει, δεν κατατέθηκαν ποτέ στον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ είχε αποστείλει 280.000 χειρουργικές μάσκες. 

Ηυπόθεση καταγγέλθηκε τη Δευτέρα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και άμεσα άρχισαν οι έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, όλα άρχισαν στις 3 Δεκεμβρίου. Άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στη μονοπρόσωπη εταιρεία του 50χρονου στον Βόλο και συστήθηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας μεγάλης αλυσίδας τροφοδοσίας σούπερ μάρκετ με έδρα την Αθήνα.

Ο μαϊμού εκπρόσωπος παρήγγειλε 150.000 τεμάχια μάσκες αξίας 11.250 ευρώ. Ο επιχειρηματία εκτέλεσε την παραγγελία και στις 9 Δεκεμβρίου ο επιτήδειος τού έστειλε με e-mail απόδειξη συναλλαγής κατάθεσης των χρημάτων.

Το πιστοποιητικό φαινόταν σαν αληθινό, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να μην υποψιαστεί το παραμικρό. Βλέποντας ότι ο επιχειρηματίας είχε πεισθεί, ο επιτήδειος προχώρησε σε δεύτερη παραγγελία. Ζήτησε άλλες 130.000 μάσκες, αξίας 9.750 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας εκτέλεσε την παραγγελία, αποστέλλοντας τις μάσκες σε αποθήκη μεταφορικής την ίδια ημέρα, όμως τα χρήματα δεν κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του. Με δύο παραγγελίες που έγιναν στο διάστημα μίας εβδομάδας ζημιώθηκε με συνολικό ποσό 21.000 ευρώ εν μέσω πανδημίας.

Ο παθών απευθύνθηκε στην Αστυνομία έχοντας συνειδητοποιήσει την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του. Ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είναι κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης απάτης και για την ταυτοποίηση των δραστών συνεργάζονται Υπηρεσίες της Αστυνομία στον Βόλο και την Αθήνα.

πηγή: real.gr /Ταχυδρόμος

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box