Επιχείρηση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Περικυκλωμένη είναι αυτή την ώρα η Πρυτανεία του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις. Εντός του ιδρύματος βρίσκονται φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με νέα επιχείριση να βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας έξω από το ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ και μία κλούβα έχουν αποκλείσει την είσοδο της Πρυτανείας του ιδρύματος, όπου εντός βρίσκονται δεκάδες φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείσει περιμετρικά τις εισόδους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι έχουν σπεύσει στο σημείο που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο. Παράλληλα υπάρχουν αναφορές και για προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όποιο άτομο προσεγγίζει το σημείο, σύμφωνα με το Typosthes.gr

πηγη documentonews.gr

Πηγή φωτογραφίας: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης / facebook

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box