Επιστολή παραίτησης υπέβαλαν ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ και μέλη του ΔΣ

Την ανησυχία τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης εξέφρασαν ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Μάρκος Μπασιούκας και τα μέλη του ΔΣ Δημήτρης Κωσταράκος και Ηλίας Τριανταφυλλοπουλος που υπέβαλαν σήμερα την επιστολή παραίτησης τους.

Πρόκειται για μέλη που είχαν οριστεί με την προηγούμενη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ. Στην επιστολή αναφέρουν «Υποβάλαμε σήμερα την παραίτησή μας στον υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μηταράκη, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά ανησυχία και την έντονη διαφωνία μας για τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, έτσι όπως διατυπώνονται από τους αρμόδιους υπουργούς στα ΜΜΕ, επειδή εκτιμούμε ότι αυτές οι επιλογές οδηγούν στη χρεωκοπία της επικουρικής ασφάλισης και των εφάπαξ παροχών.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα. Απαιτείται διάλογος με την κοινωνία και με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά κυρίως απαιτείται σεβασμός στα προβλήματα και στις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και στα εκατομμύρια των συνταξιούχων. Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επικουρική ασφάλιση αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων ύστερα από μεγάλους και σκληρούς αγώνες πολλών ετών. Χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Κύρια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».

dikaiologitika.gr
Author:

Αρέσει σε %d bloggers: