Επιστήμονες για την αντιμετώπιση του covid19 στην Ελλάδα (Βίντεο)

Καλεσμένους επιστήμονες είχε ο ο Γιώργος Σαχίνης στο Κρήτη TV για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία στην χώρα μας.

Στην εκπομπή οι επιστήμονες λένε γιατί δεν πετυχαίνει το lockdown καθώς δεν έχουν στοιχεία για να βγάλουν συμπεράσματα όπως τα στοιχεία κινητικότητας και δεν έχουν εικόνα για το πόσα ήταν τα κρούσματα. Γίνεται και μία ενδιαφέρουσα σύγκριση ανάμεσα στα τεστ και τους αστυνομικούς ελέγχους. Ο κ. Φαρσαλινός αμφισβητεί τη μέθοδο που ακολούθησε αρχικά ο ΕΟΔΥ προκειμένου να έχει επιτυχία η ιχνηλάτηση και λέει για ένα παράδειγμα από την περιοχή του τη Λαμία και φυσικά ότι δεν έγινε καμία επιδημιολογική παρατήρηση.

Επίσης ο καθηγητής Βατόπουλος, λέει ότι η επιτροπή δεν είχε ενημέρωση ενώ επισημαίνει ότι είχαν προτείνει από τον Γενάρη να συνταγογραφηθεί το τεστ και γιατί η κυβέρνηση το απέρριψε. Ακόμα λέει για την επιδημιολογική επιτήρηση και για τη διαχείριση των δεδομένων και τι δεδομένα λαμβάνει η επιτροπή και λέει ότι δεν έχουν γνώση συνολική για το τι γίνεται σε κάθε νομό.

Επίσης λέει ότι ζήτησαν πιο αυστηρά μέτρα και για τη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυβέρνηση πήγε πιο χαλαρά. Λέει ότι δεν κυβερνάει η επιτροπή και στην ερώτηση ότι για τις αποφάσεις της, η κυβέρνηση επικαλείται την επιτροπή απαντάει ότι αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Και δεν παραλείπει να πει ότι τους λείπουν αρκετές ακόμα πληροφορίες

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box