Επιμελητήριο Πρέβεζας: νέοι τρόποι μεταφορών νωπών προϊόντων

Επιμελητήριο Πρέβεζας: νέοι τρόποι μεταφορών νωπών προϊόντων
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020” υποβλήθηκε πρόταση από σχήμα εταίρων με επικεφαλής εταίρο το αεροδρόμιο του Μπάρι και με τίτλο “FRESH WAYS” η οποία και

έλαβε θετική αξιολόγηση και έγκριση χρηματοδότησης από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε για το INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ. Το FRESH WAYS είναι μια παρέμβαση στο τομέα των υποδομών, η οποία έχει ως στόχο τη προώθηση βιώσιμων μεταφορών και οικονομικών λύσεων, μειώνοντας την εξάρτηση από φορτηγά ως μη φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μεταφοράς. Ως εκ τούτου το έργο στοχεύει:
Α) στην δημιουργία νέων τρόπων μεταφοράς νωπών προϊόντων και
Β) στην επέκταση της διαθεσιμότητας των διαδρομών της Απουλίας-Ελλάδας που καλύπτονται από αεροπορικές εταιρείες
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.621.935,00 € και ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Πρέβεζας αντιστοιχεί σε 230.379,00 € και θα καλυφθεί 100% από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια δε του έργου είναι 24 μήνες.
Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητήριου Πρέβεζας καθώς θα αποβεί πολύ ωφέλιμη για τη περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box