Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
Ενημερώνουμε ότι εχθές Τετάρτη 03.05.2017 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Κ.Ε.Ε.Ε. και τον ΔΙΦΟΠ (Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης) και θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων».
Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος αφού καλωσόρισε τον εισηγητή κο Άγγελο Τόλκα, Διευθυντή του Φορέα ΔΙΦΟΠ, και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους δήλωσε ότι η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια της πρόβλεψης των αναγκών της τοπικής μας οικονομίας και την κατάλληλη προετοιμασία της προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς και ότι παρά την μικρή σημερινή συμμετοχή σε αυτή, το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις δράσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης των μελών του και μη, εκτιμώντας ότι η γνώση είναι το ισχυρότερο εργαλείο για την ανάπτυξή τους.
Ο εισηγητής κος Τόλκας παρουσίασε την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι από διάφορους κλάδους δραστηριότητας όπως τεχνίτες μετάλλου – αλουμινίου, λιθοξόοι, συλλέκτες αρωματικών φυτών και βοτάνων, υδραυλικοί, εμπορικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είχαν συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το πέρας της εισήγησης για τα οφέλη της πιστοποίησης και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box