Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: να επαναλειτουργήσει το τελωνείο Μαυροματίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη Μιχάλη

ΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά Νικόλαο

ΘΕΜΑ: «Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου».

Αρ. πρωτ. 2659/21.7.2020 έγγραφό μας προς Υπ. Υγείας  και Υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Αξιότιμοι Κύριοι

Σε συνέχεια της ανωτέρω αναφερόμενης επιστολής μας προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το κλείσιμο του Τελωνείου Μαυροματίου στον Νομό Θεσπρωτίας στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο, επανερχόμαστε εκ νέου για το μείζον αυτό θέμα, καθώς είναι άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία του για λόγους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανωτέρω αναφερόμενη επιστολή μας, η απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύει την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως καταστρέφει  οικονομικά την τοπική κοινωνία, καθώς κατά την περίοδο αυτή του Φθινοπώρου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για την συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας.

Δια της παρούσης, ζητάμε εκ νέου την άμεση λήψη απόφασης για την θέση σε ομαλή λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 

Έτσι και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. 

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΑλέξανδρος Πάσχος

Πίνακας Αποδεκτών:

  • Πρόεδρος ΕΟΔΥ κος Π. Αρκουμανέας
  • Βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ κος Β. Γιόγιακας
  • Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ κος Μ. Κάτσης 
  • Τοπικός Τύπος

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box