Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Επίσκεψη του ΥφΑΑΤ Γιώργου Στύλιου στην Θεσπρωτία. Δηλώσεις Στύλιου – Γιόγιακα

Επίσκεψη του ΥφΑΑΤ Γιώργου Στύλιου στην Θεσπρωτία

Εσπεριδοειδή, εγγειοβελτιωτικά και νέοι γεωργοί στο επίκεντρο των συναντήσεων με φορείς της περιοχής

Στη Θεσπρωτία βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., κ. Γιώργος Στύλιος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση των τοπικών φορέων. 

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας και αργότερα, βρέθηκε στον ποταμό Καλαμά στην περιοχή της Βρυσέλλας. Παρόντες εκεί ήταν η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ο δήμαρχος Φιλιατών κα παραγωγοί-κάτοικοι της περιοχής. Ο κ. Στύλιος συναντήθηκε, επίσης, με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Θεσπρωτίας καθώς και με παραγωγούς κλημεντίνης στο Ασπροκκλήσι. 

Αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για την εικόνα και τις προοπτικές που παρουσιάζουν τα εσπεριδοειδή στην Ήπειρο. Σημείωσε πως για το αμέσως επόμενο διάστημα (2022) αναμένονται νέες προσκλήσεις και προκηρύξεις, όπως: η Βιολογική Γεωργία, οι Γεωργικοί Σύμβουλοι, η Αγροτική Οδοποιία και τα Εγγειοβελτιωτικά. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει από τον ακραίο παγετό της περασμένης άνοιξης και δήλωσε πως το Υπουργείο εξετάζει τρόπους χρηματοδότησης, αλλά κατόπιν έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τέλος, ο Υφυπουργός υπογράμμισε την επιτυχία του προγράμματος Νέων Γεωργών, το οποίο ολοκληρώθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν οριστεί και για πρώτη φορά μόνο με ηλεκτρονικές διαδικασίες, χωρίς φυσικό φάκελο. Για το πρόγραμμα αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ (120 εκατ. περισσότερα από το προηγούμενο), έγιναν 17.488 αιτήσεις από νέους γεωργούς, με το ποσοστό κάλυψης να αγγίζει το 150%.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, ο αριθμός των οριστικοποιημένων αιτήσεων ανήλθε σε 750, με το αιτούμενο ποσό στήριξης να ανέρχεται σε 27,2 εκατ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., κ. Γιώργος Στύλιος επισημαίνει: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής. Είναι αυτός που κρατάει ζωντανή την ύπαιθρο. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ήπειρο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, υλοποιεί συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να στηρίξει και να ενισχύσει τους παραγωγούς της περιοχής και παράλληλα να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές σε όλη την Περιφέρεια.»

«Ευχαριστώ τον Υφυπουργό και αγαπητό συνάδελφο κύριο Στύλιο που αποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μου. Η επίσκεψη είχε αναμφίβολα καλές ειδήσεις για τους παραγωγούς μας και αναμένουμε οι δεσμεύσεις του για την ενίσχυση της απώλειας παραγωγής και τη δρομολόγηση των αντιπλημμυρικών έργων να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.